Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prestižno priznanje
Povratak na članak

Miljenko Jergović u Poljskoj osvojio nagradu Angelus

Nagrada se dodjeljuje za najbolje djelo objavljeno u Poljskoj, a u konkrenciju ulaze knjige pisaca iz dvadeset i jedne zemlje srednje Europe

Komentari 2

KA
katasteko
08:57 21.10.2012.

Da nije i tamo nesto brbljao protiv Hrvatske ??? To pali u 21 zemlji srednje Europe. Nisam znao da srednja Europa ima toliko drzava. (Mozda zemalja ima) Jergovica znam samo po tome da pljuje na sve sto nosi pridjev hrvatsko. Potrudit cu se da mu to djelo nekako procitam ,ako budem mogao do kraja.

VL
EN
EndemskaVrsta
17:48 22.10.2012.

Pročitao... vrlo osrednje djelo, na jednako razini kao 'Dvori od oraha', 'Ruta Tannenbaum'... nema priče! Beskonačni nizovi lijepih rečenica, krasan jezik, dojmljive slike, ali nigdje drame. Bojim se da Jergović neće više nikada napisati 'Sarajevski Marlboro' - tu je bio upravo sjajan. Mislim da je nagrađen za cijeli dosadašnji opus, koji, brojem naslova, zaista jest impresivan. (Inače, hrvatska bi kulturna javnost trebala imati snage promatrati ga kao pisca, a ne ignorirati stoga što ima 'kontroverzna' stajališta o mnogim političkim pitanjima. Krleža je bio nevinašce, jel' da? A notorni Budak???)

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.