Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Film

Milana Vuković Runjić: Poprilično je logično da kino Europa damo KIC-u

Odluka Gradskog ureda za kulturu da se kino Europa dodjeli KIC-u Bandiću donesena je 14. travnja, a to je sasvim logičan potez, kaže Milana Vuković Runjić, pročelnica Gradskog ureda za kulturu.
24. travnja 2020. u 12:45 4 komentara 2440 prikaza
Foto: Sanjin Strukić

"Poprilično je logično da Kino Europu preuzme baš KIC" poručila je Milana Vuković Runjić, pročelnica Gradskog ureda za kulturu na konferenciji u Muzeju suvremene umjetnosti, dan nakon odluke gradonačelnika Milana Bandića da kino, oko kojega se prije godinu dana mučno protestiralo i molilo da se ne oduzima zakupcima iz Zagreb film festivala, sada udjeli Kulturno informativnom centru.

nastavak skandala Bez natječaja i adaptacije Bandić poklonio kino Europa ekipi KIC-a

Logičan je to potez, tvrdi Runjić, jer radi se o 'gradskoj ustanovi koja se od 1964. bavi kulturnim menadžmentom', a čini se da nije sporno ni što prethodno nije raspisan javni natječaj, iako je upravo na njemu i na hitnoj sanaciji lani inzistirao Bandić.

- To je kao model kada Gradska ustanova August Cesarec upravlja Kinotekom pa se sada gradsko kino prepušta gradskoj ustanovi na upravljanje. Zato nije bilo ni natječaja. Vodeći se tim modelom smatramo da ova ustanova posao može kvalitetno raditi jer se i u drugim situacijama na sličnim projektima pokazala uspješnom – pojasnila je pročelnica Gradskog ureda za kulturu dodavši da 'KIC ima i svoje kino i programe pa se išlo 'na tu priču''.

Kućna škola filma Uključite se u besplatnu filmsku radionicu riječkog Art-kina

Inače, kao gradska ustanova, KIC neće morati plaćati najam, a na upite o odluci gradonačelnika koji su poslani Gradu, odgovor još uvijek nije stigao, kao ni na dopis od 29. ožujka u kojem smo zadnji put pitali o stanju kina Europa.

Prijedlog Gradskog ureda za kulturu da se kino Europa dodjeli KIC-u Bandiću je upućen još 12. ožujka, a odluka koja je donesena 14. travnja i objavljena je jučer.

EKSKLUZIVNE SNIMKE
VIDEO Braća Mamić žive opušteno u BiH: Evo čime se bave u slobodno vrijeme
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
 • Avatar KimberlyKU97
  KimberlyKU97:

  w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆Lo︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

 • Avatar RuthPU74
  RuthPU74:

  w︆­w︆­w︆­.︆­K­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

 • Avatar KimberlyAI98
  KimberlyAI98:

  w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b