Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
marulićevi dani

Frljić otkazao gostovanje jer nema čime platiti put

08.09.2014., Rijeka - Konferenciji u Hrvatskom narodmom kazalistu Ivana pl. Zajca uoci pocetka nove kazalisne sezone nazocili su intedant Oliver Frljic, pmocnik Marin Blazevic, gradonacelnik Vojko Obersnel, procelnik za kulturu Ivan Sarar, ravnatelj Balet
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
25.04.2015.
u 16:37

Rječki HNK prijavio je i Frljićevo "Hrvatsko glumište", no prošla je predstava Olje Lozice

Na Festivalu "Marulićevi dani" koji je počeo u Splitu neće biti izvedena predstava "Vincent" u režiji Olje Lozice iako je tu predstavu HNK Ivana pl. Zajca izbornik Tomislav Zajec uvrstio u konkurenciju. Uz "Vincenta", iz Zajca su za ovogodišnje Marulićeve dane bili prijavili još dvije predstave, projekt redatelja Olivera Frljića i dramaturga Marina Blaževića "Hrvatsko glumište" te monodramu "Kurva", prema tekstovima Vedrane Rudan, redatelja Zijaha Sokolovića.

No, čim se pročulo da izabranog "Vincenta" publika neće vidjeti, počela su nagađanja na društvenim mrežama da je intendant Frljić, ljutit što u službenu konkurenciju nije uvršteno njegovo "Hrvatsko glumište", odlučio da ni "Vincent" ne putuje u Split. Iz riječkog kazališta te priče opovrgavaju. Tvrde da su o tome obavijestili i splitski HNK i Ministarstvo kulture, a navode kako je razlog za takvu odluku isključivo je financijski. Nova uprava riječkog HNK suočila se s dugom zbog kojeg se, priznaju, doslovno bore za opstanak kazališta. Odlazak predstave u Split stajao bi oko 30 tisuća kuna, a u isto vrijeme nisu uspjeli isplatiti honorare njezinim autorima.

U najmanju ruku, kažu u riječkom HNK, bilo bi nekorektno financirati odlazak predstave na festival prije nego što se podmire dugovi prema autorima te iste predstave. 

>> U Frljićevoj predstavi u apostolima drijemaju ustaše

Komentara 9

PS
psycho69
17:02 25.04.2015.

Nije nikakva steta..steta je npr kad sestre zaninovic nisu isle ove godine na natjecanja iz financijskih razloga..a ovo je svakako predstave samo za lgbtq publiku..

Avatar bokolo
bokolo
17:25 25.04.2015.

Parazit iz "regiona"

HE
Herbert
11:16 26.04.2015.

Ma u pitanju je samo Frljićeva taština. Naime, takvo gostovanje NIKAD se ne realizira od programskih sredstava, niti to itko očeluje. Nadalje, Ministarstvo financira boravak dotacijom Marulovim danima. Ergo, Frljić laže.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije