Naslovnica Kultura Film

Marko Nikolić: ‘Nitko mi neće dati ulogu Tarzana’

U 73. godini života nakon teške bolesti preminuo je srbijanski glumac Marko Nikolić kojeg ćemo zasigurno najviše pamtiti po ulozi Gige Popadića iz popularne serije “Bolji život”
03. siječnja 2019. u 20:19 3 komentara 756 prikaza
Marko Nikolić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Tek nekoliko sati nakon vijesti o smrti jednoga o najvećih hrvatskih glumaca Ive Gregurevića, stigla je i iz susjedne Srbije vijest o smrti jednoga od najvećih srbijanskih glumaca, Marka Nikolića, koji je nakon teške bolesti bitku izgubio u 73. godini života. Informaciju o velikom gubitku za srbijansku, ali i regionalnu kinematografiju podijelila je na svojem Facebook-profilu Nikolićeva kći Mina koja je uz njihovu zajedničku fotografiju samo kratko napisala “1946. – 2018.”.

Zadnji projekt Jelena Veljača emotivnom objavom oprostila se od legendarnog Nikolića

Oprostila se i Jelena Veljača

Rođen je u Kraljevu, a glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Bio je član beogradskoga Narodnog pozorišta od 1970. godine, a dobitnik je i nagrade za životno djelo “Pavle Vuisić” Udruženja filmskih glumaca Srbije. Od početka šezdesetih godina prošloga stoljeća pa sve do današnjih dana Nikolić je ostvario više od osamdeset glumačkih ostvarenja, što televizijskih, što filmskih, što onih kazališnih. Međutim, gledatelji će ga zasigurno najviše pamtiti po ulozi Gige Popadića u seriji “Bolji život”, koja je od 1987. do 1991. godine rušila sve rekorde gledanosti u Jugoslaviji. Toliko je veliku popularnost imala i serija, ali i Nikolić da od obožavatelja, izjavio je svojevremeno u jednom intervjuu, nije mogao u miru uživati ni u omiljenom mu ribolovu. Velike uloge ostvario je i filmovima u filmovima “Biće skoro propast sveta”, “Divlje godine”, “Devojački most”, “Užička republika”, “Boško Buha”, “Petrijin venac”, “Veliki transport”, “Kvo Vadis”, “Gluvi barut”, “Dnevnik uvreda 1993”, “Država mrtvih” i “Montevideo, Bog te video”, “Budva na pjeni od mora”, a hrvatska ga publika može gledati u novoj seriji “Pogrešan čovjek” koja se emitira na RTL-u.

Marko Nikolić ZBOGOM LEGENDO Preminuo slavni glumac Marko Nikolić

Upravo zbog te suradnje na dirljiv se način od Nikolića oprostila i naša glumica, scenaristica i producentica Jelena Veljača koja je objavila fotografiju na svojem Instagram-profilu uz opis: “Volite svaki trenutak svog života. Padnite na koljena i zahvalite što ste ga doživjeli. Zbogom, Marko, i hvala.” Marko Nikolić posljednje se tri godine borio s rakom, a u jednom je intervjuu za Kurir izjavio da se, čim je saznao za bolest, odmah ostavio svih poroka.

Problemi s glasom

– Pušim od trinaeste, a pijem od sedamnaeste. Prestao sam i piti i pušiti zbog straha. Straha od smrti. Kad sam prije tri godine doznao da sam teško bolestan, odmah sam ostavio cigarete i alkohol. To je trenutak u kojem je čovjek spreman napraviti sve da bude živ – izjavio je Nikolić u ožujku 2018. godine. Iako se borio s bolešću, od glume, kao svoje najveće ljubavi, ni do posljednjih dana nije odustajao.

Giga iz Boljeg života 'Nema više pića i pušenja. Ali, volio sam to. Naročito na snimanjima'

– Naravno, ne mogu više snimati “Devojački most” i penjati se po crnogorskim brdima i planinama, ali mogu sitkome, salonske, povijesne projekte... Pa, nitko mi sada neće dati da igram Tarzana. Daju mi neke uloge koje su manje fizički zahtjevne. Imao sam i malo problema s glasom zbog operacije, ali i to je sada sve sređeno – rekao je lani za Kurir Nikolić. 

Pogledajte video: Ovi poznati glumci i voditelji umrli su na snimanju

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
  • Serežan:

    Gospodin Nikolić je bio izvanredan glumac kojeg pamtim po ulogama kraj kojih smo odrastali. Da, i naš Ivo Gregurević je otišao. Očito da se na nebesima snima odličan film pa su ova dva gospodina pozvana da igraju uloge u vječnosti. ... prikaži još! Pokoj vječni datuj mu Gospodine.