Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIKLUS LISINSKI ARIOSO

Maria Guljegina i Jusif Ejvazov pjevaju uloge kojima su osvojili svijet

06.04.2018.
u 16:00

U atraktivnom programu koncerta oboje pjevača publika će moći upoznati upravo u onim ulogama koje su ih proslavile

Ciklus Lisinski arioso koji u Zagreb dovodi najveće zvijezde svjetske operne scene i ove će sezone imati spektakularnu završnicu. Između nastupa u Scali, Boljšoju, Covent Gardenu i Metropolitanu, na pozornicu Lisinskog dolazi jedan od najtraženijih tenora današnjice Jusif Ejvazov.

Suprug Anne Netrebko

Azerbajdžanski umjetnik igrom slučaja rođen je u Alžiru, a jednako slučajno počeo je i svoju pjevačku karijeru, već na studiju kojim se pripremao za profesiju svog oca – meteorologa. Svoj pjevački talent otkrio je na jednoj studentskoj proslavi i potom se prebacio na studij pjevanja, najprije u Bakuu, a kasnije u Italiji, kod velikih uzora i pedagoga Franca Corellija i Gene Dimitrove. Premda ne bismo imali ništa protiv kada bi mu se u Zagrebu pridružila supruga Anna Netrebko, Ejvazovu će u Lisinskom ništa manje atraktivna partnerica biti jedna druga diva, sopranistica Maria Guljegina. Rođena u Odessi od majke Ukrajinke i oca Armenca, Maria Guljegina je na opernoj pozornici debitirala 1985. godine kao Jolanta u Minsku, a već dvije godine poslije započela je blistavu svjetsku karijeru debijem na pozornici milanske Scale kao partnerica Lucianu Pavarottiju u Verdijevu “Krabuljnom plesu”.

Status žive legende

Slijedili su nastupi u Beču, Münchenu, Hamburgu, Londonu i Parizu, a u New Yorku je pozornicu Metropolitana osvojila 1991. kao Maddalena u Giordanovoj operi “Andrea Chénier”. S pravom uživajući u statusu žive legende, Guljegina je i danas jedna od najomiljenijih zvijezda Marijinskog teatra u Sankt Peterburgu, gdje je debitirala 1992. godine.

Uz orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke, pod ravnanjem talijanskog maestra Marca Boemija, dvoje pjevača će izvesti niz najljepših arija i dueta iz Puccinijeve “Tosce”, Verdijevih opera “Krabuljni ples”, “Trubadur”, “Macbeth” i “Moć sudbine” te iz opere “Andrea Chénier” Umberta Giordana – a upravo su to uloge koje su ih proslavile!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije