Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

"Mali princ" na velikoj pozornici riječkog "Zajca"

U srijedu, 4. prosinca 2019. na velikoj pozornici riječkog „Zajca“ s početkom u 19.30 sati bit će premijerno izvedena predstava "Mali princ" u režiji Renate Carole Gatice.
03. prosinca 2019. u 13:27 0 komentara 114 prikaza
Foto: Dražen Šokčević/HNK IVAN pl. ZAJC
Pogledajte galeriju 1/6

„Čovjek samo srcem dobro vidi“, jedan je od najpoznatijih citata iz omiljenog „Malog princa“ Antoinea de Saint-Exupéryja, koji će u adaptaciji Ivane Đule i režiji Renate Carole Gatice, a u koprodukciji Hrvatske i Talijanske drame te Riječkog kazališta mladih "Kamov" HNK Ivana pl. Zajca i INK – Gradskog kazališta Pula, biti premijerno izveden u srijedu, 4. prosinca 2019. na velikoj pozornici riječkog „Zajca“ s početkom u 19.30 sati.

Slavko Juraga Dramski prvak HNK: Ne žalim za ulogom u "Sofijinom izboru", bar ne jako

„ Malo je takvih priča koje smo u djetinstvu pročitali, a čitamo i danas, iznova i iznova. Jer priča o malom biću s asteroida B612 nikada neće zastarjeti. Ona je tu za svaku novu generaciju i za sve nas koji je ponovno čitamo nekim novim klincima. Jednako dirljiva i jednako potrebna za odrastanje“, ističe autorica adaptacije i dramatuginja Ivana Đula, te dodaje kako nas taj mali zlatokosi dječak uči živjeti, voljeti, prilagoditi se svijetu u kojem živimo.

1 / 6

„Uči nas da osjetimo odgovornost jedni za druge i da smo svi zajedno odgovorni za planet na kojem živimo. Mali princ postao je za ljude cijelog svijeta simbol velikodušnosti, prijateljstva, solidarnosti i brige za jedan bolji i pravedniji svijet.“
Predstava je putovanje puno pitanja poput onog „Što je doista važno?“ i potraga za njihovim odgovorima jer „Mali princ“ je pravi mali filozofski biser koji uvijek podsjeća, i djecu i odrasle, na to da ništa nije onakvo kakvim se čini.

Tako i Vanja Paulić, polaznik Riječkog kazališta mladih „Kamov“, koji će se s Lukom Babićem izmijenjivati u ulozi Malog princa, kaže: „Mislim da je ovo djelo koje svi moraju pročitati pa je onda ovo predstava koju bi svi trebali pogledati. "Malog princa" jednostavno svi moraju znati. Ovu predstavu svatko može doživjeti i shvatiti na svoj način.“

beskompromisni Frljić Goli glumci i ogoljena ideja utopijske Europe

Slično razmišlja i djevojčica Elena Kolić, koja će u alternaciji s Lucijom Štifanić tumačiti ulogu Ruže, te publiku poziva riječima: „Predstava je zabavna, a ima lijepu pouku koju bi svi trebali čuti, i mali i veliki.“

U predstavi za djecu i odrasle glume i ostali mali polaznici „Kamova“ pa tako Zbor avijatičara čine Antonio Valenčić, Matea Blažević, David Crnjaković, Nika Miculinić, Jan Jokić, Ilina Lukić, Leon Hasančević Matijašić, Lora Matijašić, Iva Mačinković, Lucija Pedić, Petra Polić, Lun Žic Paskuči i Dora Smokrović, dok su Zemaljske ruže Dora Katalinić, Nurija Ricken, Karla Šoštarić i Mia Lukić.

Lutka Orašara je Drew Jackson božićna bajka Unatoč manjku baletne akrobatike, Orašar oduzima dah

Ulogu Avijatičara igra Edi Ćelić, a Kralja Predrag Sikimić. Poslovni čovjek je Giuseppe Nicodemo, Geograf je Anton Plešić, Uobraženku tumači Sabina Salamon, a Zmiju Serena Ferraiuolo.
Scenografiju potpisuje Breza Žižović, a kostimografiju Desanka Jovanović. Skladatelji su Ivana Đula i Luka Vrbanić, koreografkinja je Andrea Gotovina dok su oblikovatelji svjetla Dario Družeta i Dalibor Fugošić.

kazalište komedija Nakon više od 20 godina "Grofica Marica" vratila se na scenu

Nakon „Malog princa“ na hrvatskom, u veljači sljedeće godine premijerno će biti izvedena i inačica predstave na talijanskom jeziku, „Il piccolo principe“.

travelriskmap.com
TRAVEL RISK
Ovo su najsigurnije zemlje u svijetu, evo gdje je Hrvatska
Hrvatski Telekom
Temeljem korisničkih iskustava
Hrvatski Telekom osvojio nagradu za najbolju fiksnu mrežu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.