Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UČITI OD NAJBOLJEG

Majstorska radionica Johna Appela u Dokukinu KIC

John Appel
18.01.2013.
u 12:28

Jedan od najcjenjenijih suvremenih nizozemskih redatelja govoriti ce o dramaturgiji dokumentarnih filmova

U subotu, 19.01.2013. u 16.00 sati, u Dokukinu KIC gostuje nizozemski redatelj John Appel koji ce odrzati masterclass na temu «Kako izbrati najbolju pricu i karaktere za dokumentarni film».

Jedan od najcjenjenijih suvremenih nizozemskih redatelja govoriti ce o dramaturgiji dokumentarnih filmova, kreiranju pripovjednih linija i izboru najboljeg protagonista za film. Appel ce prikazivati isjecke svojih dokumentaraca, kao i one svojih kolega, a bit ce otvoreno i vrijeme za pitanja svih zainteresiranih.

Osim masterclass predavanja otvorenog za javnost, John Appel ce s polaznicima Restartove Skole dokumentarnog filma raditi kao mentor na njihovim idejama i dokumentarnim projektima, a polaznici ce imati priliku pogledati i Appelov posljednji dokumentarni film «Wrong Time, Wrong Place» koji je imao svjetsku premijeru na nedavno odrzanoj IDFA-i.

Film rekonstruira dogadjaje 22.07.2011. kada je Andreas Brevick pocinio masakr, prisavsi omladinskom kampu Laburisticke stranke na norveskom otoku Utřya, gdje je ubio 69 ljudi, a jos osmero ljudi je usmrtio detoniravsi auto bombu u Oslu.

John Appel je rezirao oko 30 kratkih, srednjemetraznih i dugih dokumentarnih filmova od kojih su neki visestruko nagradjivani. Bio je snimatelj na vise od 40 dokumentarnih filmova, djeluje kao gost predavac na Dutch Film Academy i Media Academy u Amsterdamu, savjetnik Nizozemskog filmskog fonda, tutor na radionicama scenarija na IDFA-i te mentor Binger Doclaba i medjunarodnog dokumentarnog projekta Greenhouse. Predaje po cijelom svijetu, uglavnom na radionicama dokumentarnog filma. Njegov posljednji film «Wrong time, wrong place» imao je svjetsku premijeru na IDFA-i 2012. i bavi se nedavnim dramaticnim masovnim ubojstvom u Norveskoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije