Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrade

Londonska kritika nagradila Društvena mrežu i Kraljev govor

Društvena mreža
11.02.2011.
u 10:01

„Mreža“ je osvojila četiri nagrade, među kojima za najbolji američki film i režiju Davida Finchera, a „Kralj“ tri: za najbolji britanski film, režiju Toma Hoopera i za najboljeg glumca Colina Firtha.

Filmovi "Društvena mreža“ i "Kraljev govor“ dominirali su ovogodišnjom dodjelom nagrada londonskih kritičarskih krugova koji broje oko 120 članova. "Mreža“ je osvojila četiri nagrade, među kojima onu za najbolji američki film i režiju Davida Finchera, a "Kralj“ tri: za najbolji britanski film, režiju Toma Hoopera i za najboljeg glumca Colina Firtha.

Colin Firth nazočio je dodjeli i potvrdio da je i on čuo da je kraljica gledala film te zaključio da mu jako puno znači ako su glasine o tome istinite.

Aaron Sorkin primio je nagradu u ime ekipe "Društvene mreže“, ali i kao njezin nagrađeni scenarist, te zahvalio kritičarima jer su „oni prvi kojima se film svidio i koji su rekli ljudima da odu pogledati film. Dobiti nagradu od ljudi koji gledaju sve, doista je nešto osobito.“

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije