Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ljeto i knjiga su savršen spoj!

Foto: PROMO
1/2
30.06.2020.
u 11:06

Znanstveno je dokazano kako čitanje smanjuje tjeskobu i stres i omogućava bijeg od problema. Navedeno potvrđuje i činjenica da je prodaja knjiga u Hrvatskoj porasla u nekoliko posljednjih mjeseci, kako nam kažu iz knjižara Znanje

Bilo na plaži, u dubokom hladu u vrtu ili na balkonu, ljeto ne možemo zamisliti bez dobre knjige za opuštanje! Znanstveno je dokazano kako čitanje smanjuje tjeskobu i stres i omogućava bijeg od problema. Navedeno potvrđuje i činjenica da je prodaja knjiga u Hrvatskoj porasla u nekoliko posljednjih mjeseci, kako nam kažu iz knjižara Znanje. A ako se od silnog izbora u knjižarama ne možete odlučiti koje knjige ponijeti sa sobom na odmor, Znanje donosi prijedlog najatraktivnijih naslova uz koje ćete si osigurati vrhunsku zabavu i užitak!

Foto: Promo

Ako volite detektivske zaplete isprepletene s legendama i mitovima, Noćni tigar autorice Yangsze Choo pravi je izbor za vas. Darovita i ambiciozna Ji Lin danju radi kao krojačka naučnica, a dodatno zarađuje u plesnoj dvorani kako bi otplatila majčine kockarske dugove. No kada se slučajno dokopa jezive amajlije – mumificiranog prsta – iz džepa tajanstvenog plesnog partnera, Ji Lin kreće u opasnu pustolovinu kroz svijet tajni i praznovjerja. Ovaj roman je čudesna je i uzbudljiva priča o odrastanju dječaka i djevojke u potrazi za vlastitim mjestom u svijetu koji bi želio da oni ostanu nevidljivi, u kojoj se isprepliću povijest i mitologija, misterij i praznovjerje, stvarnost i mit, savršen za obožavatelje Isabel Allende.

Ukoliko vam je Malezija iz prethodnog romana preegzotična, otputujte u bespuća Aljaske u romanu Moja Aljaska iz pera uvijek popularne Kristin Hannah. Potresan je to roman o ljubavi i gubitku, borbi za goli život i divljini koja se nalazi kako u prirodi tako i u samom čovjeku. Toplina i neposrednost njezinih priča te uvjerljivo psihološko portretiranje likova donijeli Kristin Hannah svjetski uspjeh i omiljenost kod čitatelja. Knjiga Moja Aljaska u prijevodu Mirjane Valent nezaboravan je portret ljudske krhkosti i otpornosti u kojem Kristin Hannah razotkriva nesalomljiv ljudski duh i duh Aljaske koja polako nestaje - prostranstva neusporedive ljepote i opasnosti.

Ljubitelje dobrog štiva i dobre glazbe oduševit će roman Daisy Jones i Šestorka autorice Taylor Jenkins Reid, koju hrvatski čitatelji već poznaju kao autoricu romana Sedam muževa Evelyn Hugo. Očaravajući je to roman o vrtoglavom uspjehu legendarnog rock-sastava iz 1970-ih i njihovoj pjevačici te misteriju njihova zloglasnog raspada. Cijeli je roman napisan kao usmena predaja o jednom od najvećih sastava sedamdesetih i fantastično opisuje eru u kojoj je glazba mijenjala svijet.

Foto: Promo

Ako pak radije pribjegavate mračnoj atmosferi krimića i horora, iz pera britanske kraljice horora i krimića C. J. Tudor, čije romane kritika uspoređuje s onima Stephena Kinga, dolazi Skrovište - sablasan roman s nevjerojatnim zapletima i neočekivanim obratom na kraju koji ga ističe u moru drugih. C. J. Tudor objavila je 2018. godine svoj prvijenac naslova Čovjek od krede kojeg mnogi smatraju jednim od najboljih trilera godine, a Skrovište je njezin drugi roman.

Deveti grob Stefana Ahnhema vraća nas u život inspektora Fabiana Riska, i to šest mjeseci prije događaja opisanih u romanu Žrtva bez lica. Misteriozni nestanak švedskog ministra obrane pokazat će se kao samo jedna karika u nizu serijskih ubojstava i sakaćenja koji naizgled nemaju nikakvu poveznicu. Zločin koji nadilazi kontinente, godine i kulture, političke spletke i strast samo su neki od motiva koji će vas snažno uvući u ovaj napeti triler. Stefan Ahnhem dosad je objavio četiri romana iz serije o policijskom inspektoru Fabianu Risku koji su mu donijeli brojne nagrade i odveli ga na sam vrh svjetskih uspješnica.

Psihološki triler Pretpostavka zla iz pera Donata Carrisija jezoviti je i sablasni novi roman serije koja prati karizmatičnu istražiteljicu Milu Vasquez. Autorov prvijenac Šaptač, osvojio je nekoliko nagrada i fascinirao ljubitelje mračnih psiholoških trilera, a Pretpostavka zla vratit će vas u policijski odjel za nestale osobe, poznatiji pod nazivom Čistilište.

Koji god od ovih naslova odabrali, vjerujemo da ćete uživati i nakon toga samo poželjeti još. Uz veliki izbor najnovijih hitova, u knjižarama Znanje i na webshopu znanje.hr čeka vas i ogroman izbor strane knjige, literature za djecu, te ljetna akcijska ponuda do -30% na odabrane naslove.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije