Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ledeno doba 3: Nova dimenzija omiljenih junaka

28.06.2009.
u 11:02

Nakon velikog uspjeha prva dva nastavka animiranog filma o prethistorijskim životinjskim junacima koji su osvojili srca gledatelja svih generacija i na kinoblagajnama diljem svijeta zaradili više od milijardu dolara, u hrvatska kina u četvrtak stiže treći dio “Ledenog doba”. Nova avantura nosi naziv “Dinosauri dolaze”, a gledatelje će zasigurno razveseliti činjenica da će se crtić moći gledati i u 3D verziji, u kinima koji podržavaju takvu tehnologiju. Dodatna dimenzija filma nije samo u računalnom i tehnološkom smislu, već i u životu mamuta Mannyja i Ele, lenjivca Sida, sabljozubog tigra Diega, čak i vjeverice Scrata.

U originalnoj verziji glasove likovima posudili su poznati glumci - poput Queen Latifah, Denisa Learyja, Raya Romana, Johna Leguizama i Simona Pegga, a kako dobra stara tradicija nalaže u kina će stići i verzija sinkronizirana na hrvatski. Tako Mannyju, kao i u prethodnom nastavku, glas daje Ljubomir Kerekeš, koji gledateljima poručuje kako je “Ledeno doba: Dinosauri dolaze” pravi show.

- Zaista je bio gušt raditi sinkronizaciju, a bit će mi gušt i pogledati film u kinu - govori Kerekeš, koji je crtić okarakterizirao kao “pravi sentiš”. Tarik Filipović, pak, glas daje Diegu, a iako ne radi često sinkronizacije može ga se čuti u “Hlapiću” i u “Potrazi za Nemom”.

- Najponosniji na taj moj dio posla su moji klinci - govori kroz smijeh priznajući:

- Činjenica da sam radio na nekom crtiću njima je vrh svijeta. Meni je, pak, drago da sam se na “Ledenom dobu” opet odlično zabavljao, a ponosan sam bio kad bih neku kobasicu od rečenice uspio izgovoriti tako da se glas poklapa s tim kako lik otvara usta.

Daria Knez Rukavina drugi put je postala mamutica Ela, a dok njezini muški kolege nisu vidjeli sličnost između sebe i likova kojima su posudili glas, Daria smatra drukčije.

- Ela u filmu postane majka, a kako i ja, a i redateljica “Ledenog doba” Pavlica Bajsić imamo malu bebicu nekako smo bile u istoj fazi. Moram priznati da mi je sinkronizacija bila baš emotivna - govori Daria, dodajući i da je njezina devetomjesečna kći Nina dobila nadimak Breskvica, po maloj mamutici iz “Ledenog doba”.

- Kao i nacrtani lik, i Nina ima čuperak i velike okice, otuda i nadimak - otkriva glumica u šali dodajući i još jednu sličnost s Elom.

- U trudnoći ponekad sam se i osjećala kao mamutica.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije