Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljetne večeri HNK u Zagrebu

Lani su glumci pjevali Arsena, a ove će godine hitove zagrebačkog novog vala

tomislav miletić/pixsell
25.05.2022.
u 11:14

Balet, Drama i Opera HNK u Zagrebu organizirali su niz umjetničkih večeri koje počinju večeras i traju do 1. srpnja

Večeras se u 20 sati ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu otvara sad već omiljena ljetna pozornica u sklopu Festivala Ljetne večeri. Program će započeti "Baletom u predvečerje", a publika će, udobno smještena u prekrasnom ambijentu na travnjaku ispred kazališta, moći uživati u izvedbama naših najboljih baletnih umjetnika.

– Ovakva događanja jedinstvena su prilika da publika vidi što se to inače događa "iza pozornice" prije predstava te da osjeti prisnost s našim umjetnicima. Pokazat ćemo našoj publici klasični, ali i moderni i neoklasični balet kako bi svi uvidjeli izvrsnost našeg ansambla – najavio je ravnatelj Baleta Leonard Jakovina.

Festival Ljetne večeri HNK u Zagrebu, koji je započeo 2020. godine, nastao je, moglo bi se reći, iz pandemijske nevolje. Pozornica ispred kazališta nikada ne bi bila u planu da nije bilo lockdowna koji je umjetnike primorao da izađu iz kazališta i nastupaju na otvorenom, prisjetila se intendantica Dubravka Vrgoč.

Taj se nesvakidašnji potez pokazao itekako uspješnim, a posebno se pamti prošlogodišnji koncert u čast Arsenu Dediću. Ovog će puta Festival Ljetne večeri HNK u Zagrebu trajati do 1. srpnja, a uz baletne izvedbe očekuje nas niz glazbenih i dramskih večeri.

Opera HNK u Zagrebu svoj će program započeti 9. lipnja "Talijanskom fantazijom", izvodit će dijelove opera poput "Carmen" i "Traviate", a ispred kazališta pjevat će se i hrvatske operete. Drama HNK u Zagrebu obilježit će 100. obljetnicu rođenja Vesne Parun, a 17. lipnja na Večeri solidarnosti s umjetnicima iz Ukrajine nastupit će ukrajinske glumice Marija Šhtofa i Oleksandra Bartok. Intendantica je najavila i zanimljiv događaj nazvan Poetske konzultacije, tijekom kojeg će umjetnici poput liječnika ili psihologa slušati građane koji će sjediti nasuprot njih i nakon kratkog razgovora artikulirati, otplesati, otpjevati dio života koji im građanin ispriča.

A za zatvaranje Festivala 1. srpnja najavljen je ludi tulum uz hitove zagrebačkog novog vala u izvedbi glumaca Drame i glazbenika Ante Gele prema koncepciji Nikše Kušelja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije