Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Laibach 29. studenoga nastupa u Tvornici kulture

sh-laibach-txt.jpg
import
29.10.2008.
u 13:32

Kultna slovenska grupa Laibach 29. studenoga nastupit će u Tvornici kulture i prvi će i jedini put izvesti svoje verzije Bachovih fuga, ranije ove godine objavljenih na albumu "Laibachkunstenderfuge".

Album je objavila diskografska kuća Dallas Records početkom svibnja, a album sadrži preradu znamenitog djela »Die Kunst der Fuge« (»Umjetnost fuge«) Johanna Sebastiana Bacha. Glavnina materijala nastala je još 2006. kad je Laibach pozvan u Njemačku da u okviru festivala Bachfest izvede svoju interpretaciju nekoga njegova djela.

Laibach je kao svoje sredstvo interpretacije »Umjetnosti fuge« uzeo računalo. Nastalo je nevjerojatno glazbeno remek-djelo koje u duhu Wendy Carlos i njemačke glazbene avangarde 70-tih predstavlja Bacha kao svojevrsnog začetnika elektroničke glazbe.

Ograničeni broj ulaznica za isključivo sjedeća mjesta u prodaji će se naći u petak, 31. listopada po cijeni od 120 kuna, odnosno 150 kuna na dan koncerta na službenim prodajnim mjestima (Dallas Music Shop, Dancing Bear i Tvornica kulture u Zagrebu).

(PR)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije