Naslovnica Kultura

Lado s Makedoncima i Srbima u Hercegovini navijao za Hrvatsku

Tri ansambla na jednoj sceni sa svojim temperamentnim plesno-pjevnim točkama kojima se slavi prebogata narodna sačuvana baština doista je bila prilika koja se ne propušta
06. srpnja 2018. u 08:42 2 komentara 274 prikaza
LADO
Foto: Jelena Janković/ Ansambl kolo
Pogledajte galeriju 1/3

Interes za cjelovečernji spektakl Lada u pulskoj Areni bio je tolik da su u prodaju puštene i ulaznice za travnjak! Stoga će se večeras u Puli okupiti doista iznimno brojna publika željna vrhunske i rafinirane folklorne priredbe kakvu može priuštiti samo jedan ansambl u Hrvatskoj. Istarskoj publici Lado će se predstaviti novim programom koji se izvodi posljednjih mjeseci, a koji je dobio naziv po koreografiji znamenitog dr. Ivana Ivančana 'Ideju regruti'.

mladenci Neobična koreografija Za ovo treba imati hrabrosti: Mladenci sve oduševili prvim plesom

Hamletovska bitka

A prije koncerta u Puli, koji će biti kruna Ladove sezone, ansambl je održao dva odlično prihvaćena koncerta u Bosni i Hercegovini. Prvo su samostalno nastupili pred brojnom publikom iz cijele središnje Bosne u Kiseljaku, a 1. srpnja održali su možda i povijesni koncert na završnoj večeri Međunarodne smotre folklora u Vionici u općini Čitluk u Hercegovini.

Cibona Ćosićev kup Nazor: I provociranje je dio folklora, a sport bez folklora nebi vrijedio

Izuzetnost tog koncerta nije bila samo u činjenici da su ladovci zdušno navijali za hrvatsku nogometnu reprezentaciju koja je te nedjeljne večeri bila težak, gotovo pa hamletovski i krajnje neizvjestan boj s neugodnom Danskom, nego u činjenici da su nastupili zajedno s državnim folklornim ansamblima iz Makedonije i Srbije.

Tri ansambla na jednoj sceni sa svojim temperamentnim plesno-pjevnim točkama kojima se slavi prebogata narodna sačuvana baština doista je bila prilika koja se ne propušta.

KREATIVNA PROŠNJA Neobičan plakat u Zagrebu. Je li Ana pristala?

Narodne nošnje i kockice

'Uvijek nam je poseban gušt dijeliti pozornicu s kolegama iz Ansambala Kolo i Tanec, kao što smo to učinili 1. srpnja u Vionici. No neuobičajeno zanimljiv gušt je nakon koncerta zajedno navijati za hrvatsku reprezentaciju u Rusiji. Uz narodne nošnje, provukle su se i crveno bijele kockice', napisali su na Facebook profilu ansambla Lado koji posljednjih mjeseci na spušta svoju kočnicu te je neprestano u šestoj brzini, a tek ih očekuje ljetna jadranska turneja.

f
OSOBNO ISKUSTVO
Kako mi je LUNA 2 spasila pripreme za vjenčanje najbolje prijateljice

A1 izdvaja za Vas