Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sretna slučajnost

Kupio Bowiejevu sliku za 25 kuna i prodao je za pola milijuna

28.06.2021.
u 09:56

Neimenovani prodavač iz kanadskog Ontarija prije deset godina u humanitarnoj trgovini za sitan novac kupio je sliku, eda bi se se saznalo da ju je naslikao legendarni pjevač David Bowie.

Zamislite da u humanitarnoj trgovini kupite sliku veličine 20x25 centimetara za 25 kuna, a deset godina kasnije prodate je za više od pola milijuna kuna, odnosno za 108.120 kanadskih dolara!

Upravo to dogodilo se neimenovanom prodavaču iz Ontarija koji je u humanitarnoj prodavaonici za pet kanadskih dolara kupio sliku za koju se ispostavilo da joj je vlasnik zvjezdani pjevač! Djelo je Bowie naslikao između 1995. i 1997. u sklopu serije portreta nazvanih Mrtve glave ili DHeads, koji predstavljaju pjevača ili njemu bliske osobe.

Posredstvom aukcijske kuće Cowley Abbott, koja je sliku procijenila na “samo” devet tisuća dolara, u petak ju je kupio američki kolekcionar za nevjerojatan iznos od 108.120 kanadskih dolara. Zato ne čudi da su iz aukcijske kuće rekli da je inicijalni vlasnik “oduševljen i u šoku zbog konačnog rezultata” dražbe. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije