Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spašen od zaborava

Kultni album frontmena EKV-a Milana Mladenovića dobit će ekskluzivno reizdanje

Foto: Goranka Matić/Zadužbina Milana Mladenovića/Facebook
25.05.2020.
u 10:27

"Angel's Breath", zajednički album legendarnih glazbenika Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube izdat će Croatia Records u ekskluzivnom remasteriranom izdanju.

Croatia Records i zadužbina Milana Mladenovića zajednički će objaviti zaboravljeni album Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube "Angel's Breath". To je bio posljednji projekt legendarnog frontmena EKV-a na kojem je radio prije svoje prerane smrti 1994. godine i njegovog prijatelja i kolege Subotića, koji je posljednje godine svog života proveo u Brazilu gdje je tragično i stradao 1999. 

- Više od godinu dana smo radili na pripremi reizdanja Milanovog poslednjeg albuma Angel’s Breath koji je do sada publici bio dostupan samo kao limitirano CD izdanje. U dogovoru sa porodicom Mitra Subotića Sube, Milanovog prijatelja i koautora ovog albuma koji je snimljen 1994. godine u Subinom studiju u Brazilu, smatrali smo da Angel’s Breath treba ponovo objaviti jer predstavlja važan dokument stvaralaštva oba autora i kruna je njihove dugogodišnje saradnje. Želja nam je bila da i nekoj novoj publici približimo ove pesme i da ih učinimo dostupnim u jednom osveženom izdanju sa dobrim kvalitetom zvuka. Srećni smo što je Croatia Records prepoznao značaj ovog albuma i što će, uz njihovu podršku, Angel’s Breath dobiti novi život kao vinilno, CD i digitalno izdanje. Na ovaj način smo jedno umetničko remek-delo spasili od propadanja i zaborava, a na radost Milanovih i Subinih poštovalaca i svih ljubitelja kvalitetne muzike - napisali su iz Zadužbine Milana Mladenovića. 

A poruka koju je Mladenović prije svih tih godina napisao u knjižici albuma, ostala je itekako aktualna i do danas: 

"Ovo vreme je vreme ponovne podele, ponovnog usitnjavanja geopolitičkih celina, cepanja država i lokalnih ratova. Ovo vreme je takođe vreme u kojem dominira uska specijalizacija u svim domenima ljudske aktivnosti – od nauke preko privrednih grana do umetnosti". 

Ekskluzivno reizdanje albuma "Angel's Breath" s remasteriranim snimkama u prodaji će se naći kao CD te na streaming servisima od 29. svibnja. Vinilno izdanje u prodaji će biti od lipnja.

Komentara 1

Avatar Mirobulesic
Mirobulesic
10:37 26.05.2020.

tiraža 10 komada;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije