Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12. izdanje

Korčulanski barokni festival večeras počinje Moreškom

IRISH BAROQUE ORCHESTRA
01.09.2023.
u 10:06

Dvanaesto izdanje Korkyre donosi prvi put i vlastitu opernu produkciju, Pergolesijevu "Služavku gospodaricu"

Večeras, 1. rujna, tradicionalnom izvedbom barokne Moreške uz pratnju Hrvatskog baroknog ansambla pod ravnanjem Ivana Josipa Skendera, u korčulanskom Ljetnom kinu počinje 12. izdanje Korčulanskog baroknog festivala. Moreška počinje u 20 sati, a sat poslije u katedrali sv. Marka slijedi prvi koncert i nastup prvog od uglednih inozemnih umjetnika koji ovog rujna stižu u Korčulu. To je violinist Peter Spissky pod čijim će se umjetničkim vodstvom predstaviti ansambl Camerata Øresund.

U subotu 2. rujna također u korčulanskoj katedrali slavni austrijski virtuoz na baroknoj oboi Andreas Helm predvodit će, u ulozi umjetničkog voditelja, Hrvatski barokni ansambl u atraktivnom programu pod naslovom "Rođenje simfonije".

Osim u gradu Korčuli, gdje će festival 17. rujna zaključiti španjolski ansambl More hispano, barokna će se glazba u izvedbama vrhunskih domaćih i inozemnih umjetnika slušati i u Pupnatu i Račišću, na otočiću Badiji kao i na Pelješcu, u Orebiću, Stonu i Vignju.

Osobito treba istaknuti još jedan pothvat festivala koji će ove godine premijerno predstaviti i svoju prvu opernu produkciju. Pod ravnanjem čembalista Pavla Mašića, u režiji Dražena Šivaka, s kostimima Dženise Pecotić i dijelovima scenografije Mihovila Depola, Hrvatski barokni ansambl izvest će slavnu Pergolesijevu komičnu operu "Služavka gospodarica" (La serva padrona). Vokalni solisti bit će sopranistica Nikolina Hrkać i bariton Marin Čargo, uz sudjelovanje glumca Borisa Barukčića.

Prva izvedba je 4. rujna u ambijentu korčulanskog Trga sv. Justine, a druga večer poslije na pijaci crkve sv. Josipa u Veloj Luci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije