Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gostovanje

Kontroverzni "Hamlet" Ivice Kunčevića gostuje u Mostaru

hamlet
D. Kalogjera
11.05.2010.
u 09:05

U sklopu XII. Dana Matice hrvatske u Mostaru, ansambl Dubrovačkih ljetnih igara i Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba odigrat će 12. svibnja Shakespeareovog „Hamleta“ u domu herceg Stjepana Kosače.

U sklopu XII. Dana Matice hrvatske u Mostaru, ansambl Dubrovačkih ljetnih igara i Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba odigrat će 12. svibnja Shakespeareovog „Hamleta“ u domu herceg Stjepana Kosače.

„Hamlet“ redatelja Ivice Kunčevića premijerno je izveden na prošlogodišnjim Dubrovačkim ljetnim igrama na tvrđavi Lovrjenac. Kvalitetna glumačka i autorska ekipa ponudila je spoj klasične tragedije i aktualnih društvenih referenci, što je malo koga u Dubrovniku i u Zagrebu ostavilo ravnodušnim. Tridesetogodišnji glumac zagrebačkog HNK Luka Dragić utjelovio je danskog kraljevića i tako postao petnaesti Hamlet na Dubrovačkim ljetnim igrama. Uloga Ofelije pripala je Mirni Medaković, Kralja igra Goran Grgić, a Kraljicu Alma Prica.

U ostalim su ulogama Zvonimir Zoričić, Radovan Ruždjak, Amar Bukvić, Ivan Glowatzky, Zijad Gračić, Krunoslav Šarić, Kristijan Potočki i drugi. Scenografiju potpisuje Dubravka Lošić, kostime Danica Dedijer, koreografiju Ivana Bičan Boban, dok je za oblikovanje svjetla odgovoran Zoran Mihanović.

U jedanaest godina svoga postojanja, Mostarsko proljeće izraslo je u respektabilnu manifestaciju, a odabirom gostiju i programa svake godine iznova dokazuje svoj međunarodni karakter.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije