Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oduševio publiku

Koncertom Vlatkovića u New Yorku proslavljen ulazak u EU

vlatković
Photo by Francesca Gress Courtesy of the Austrian Cultural Forum New York
22.05.2013.
u 07:45

Stotinjak posjetitelja oduševljeno je slušalo Radovana Vlatkovića koji je izvodio djela Josipa Rheinbergera, Rudolfa Matza, Leonea Sinigaglia te Franza i Richarda Straussa.

Koncertom svjetski poznatog hornista Radovana Vlatkovića i pijanistice Ieve Jokubaviciute, Generalni konzulat Republike Hrvatske u New Yorku uz suradnju Austrijskog kulturnog foruma proslavio je u ponedjeljak pristupanje naše zemlje Europskoj uniji.

Stotinjak posjetitelja, među kojima su bili generalni konzuli zemalja Europske unije, diplomati iz UN-a i ugledni predstavnici hrvatske zajednice, oduševljeno je slušalo Radovana Vlatkovića koji je izvodio djela Josipa Rheinbergera, Rudolfa Matza, Leonea Sinigaglia te Franza i Richarda Straussa.

– Čast nam je što smo ugostili hrvatskog glazbenika kojeg nismo trebali posebno predstavljati jer je poznat po širokom repertoaru glazbe za rog u rasponu od baroka do 20. stoljeća. Gostovao je na glazbenim festivalima diljem svijeta i primio brojne nagrade. Bio je to kulturni događaj kojim se hrvatska diplomacija predstavila u New Yorku te smo primili čestitke za ulazak u Europsku uniju. Zahvalni smo što se našoj proslavi odazvala i poznata litvanska pijanistica Jokubaviciute, učenica slavnih pijanista Seymoura Lipkina i Richarda Goode – izjavila je za Večernji list Ivana Živković-Mikac, savjetnica za kulturu, gospodarstvo i iseljeništvo u Generalnom konzulatu naše zemlje na Manhattanu.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije