Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaštilac

Koncertom Aljoše Jurinića završava 58. Splitsko ljeto

Aljoša Jurinić, pijanist
arhiva
13.08.2012.
u 13:01

Prvi je to nastup mladog hrvatskog pijanista nakon njegove pobjede na ovogodišnjem izdanju glasovitog pijanističkog natjecanja Robert Schumann

Aljoša Jurinić održat će pijanistički recital u utorak 14. kolovoza od 21 sat na Meštrovićevim Crikvinama – Kaštilcu kao završni koncert 58. Splitskog ljeta. Prvi je to nastup mladog hrvatskog pijanista nakon njegove pobjede na ovogodišnjem izdanju glasovitog pijanističkog natjecanja Robert Schumann. Na programu su Sonata u E-duru br. 48 Josepha Haydna, Fantazija u C-duru, op. 17 Roberta Schumanna, Poloneza – Fantazija u As-duru, op. 61, te za kraj dva djela Ferencza Liszta: La leggierezza i Un sospiro iz Tri koncertne etide, te Mađarska rapsodija br. 11 u a-molu. Po završetku koncerta slijedi svečano zatvaranje 58. Splitskog ljeta. 

Ovaj je recital Jurinićev slavljenički koncert nakon osvajanja prve nagrade na jednom od najstarijih i najuglednijih svjetskih natjecanja, održanom u Schumannovu rodnom gradu Zwickauu u Njemačkoj od 7. do 17. lipnja ove godine. Na natjecanju je sudjelovalo četrdeset troje pijanista u dobi do 40 godina iz 29 zemalja, a pobjeda na tako važnom i uglednom natjecanju, koje je član svjetske federacije glazbenih natjecanja, izuzetno je dostignuće i pokazatelj iznimnog talenta mladog hrvatskog pijanista.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije