Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEđunarodna Afirmacija

Komikaze u SAD-u najavljeni kao strip-projekt koji izaziva ovisnost

\'oconnel2_nnn_kul_060109\'
Paul O\'Connell
06.01.2010.
u 13:25

Nakon gostovanja po europskim metropolama, kolektiv pod umjetničkom palicom Ivane Armanini gostuje na Floating World Comics u Portlandu, gdje će predstaviti novu zbirku stripova

Pod umjetničkom palicom Ivane Armanini kolektiv Komikaze prešao je velik put od balkanskog likovnog podzemlja do afirmacije u međunarodnim likovnim krugovima. U posljednje vrijeme gostovali su u mnogim europskim metropolama, umjetnici od Švedske do Japana šalju im svoje radove, a sada su krenuli osvojiti Ameriku. Na sajmu stripa u Portlandu, gdje im sutra počinje izložba, najavljeni su kao histeričan i pomaknut likovni projekt koji "izaziva ovisnost". I zaista, od politički snažno angažiranog realizma Nine Bunjevac, preko provokativne povijesne fikcije Paula O'Connella do blesavih Wostokovih crtarija i nadrealnih kolaža Allegre Corbo i Crocote, novi radovi Komikaza zrače karakterističnim magnetizmom. U Portlandu će kolektiv predstaviti novu zbirku, koja je u Hrvatskoj već u prodaji, a može se pogledati i na internetu. Adresa koju valja upamtiti je www.komikaze.hr (mz/VLM)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije