Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kreativna rješenja

Knjižničari upozoravaju: Ne stavljajte knjige u mikrovalnu, to ne ubija koronu!

Foto: Elizabeth Guarino-Kozlowicz
26.06.2020.
u 11:43

Knjižnice iz savezne države Michigan u SAD-u izdale su upozorenje korisnicima da knjige ne stavljaju u mikrovalnu pećnicu.

Da ljudi zaista postaju kreativni u pokušajima da se ne zaraze novim koronavirusom, svjedoče upozorenja nekoliko knjižnica iz Michigana u SAD-u. Naime, u knjižnicu okruga Kent netko je vratio djelomično spaljenu knjigu i priznao da je to učinio stavivši je u mikrovalnu pećnicu, piše Detroit Free Press. 

Unutar knjiga koje posuđujemo u knjižnici, objasnila je knjižničarka Elizabeth Guarino-Kozlowicz iz Kenta, nalaze se RFID čipovi, dijelom napravljeni od metala. A kao što svi znamo - metal u mikrovalnu ne ide. 

- Ne znam je li to nešto što su možda vidjeli na vijestima ili negdje pročitali, da vrućina ubija COVID-19, ali stavljati metal u mikrovalnu veoma je opasno jer se može zapaliti - rekla je Guarino-Kozlowicz i dodala da se njihovi korisnici ne moraju brinuti, jer knjižnica sve vraćene knjige stavlja "u karantenu" na 72 sata kako bi se spriječio prijenos virusa. 

Neki su snalažljivi Amerikanci pokušali sterilizirati i svoje maske stavljajući ih u mikrovalnu, no i to nije preporučljivo, budući da se u nekim vrstama maski također nalaze metalni dijelovi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije