Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUĆA BIJELA; PARK JUŽNI

Kako je nacrtana Obamina pobjeda u South Parku

07.11.2008.
u 14:43

Trey Parker koji je s Mattom Stoneom tvorac kultne i ikonoklastične crtane serije "South Park", u utorak je navečer zbog rezultata izbora itekako odahnuo.

Ne samo zato što je navijao za Obamu – on nema ništa ni protiv McCaina za kojeg kaže da je "sjajan tip" – nego zato što je za idući dan, srijedu navečer, imao spremnu za emitiranje epizodu u kojoj se Obama, kao novoizabrani predsjednik, pokušava ranije useliti u Bijelu kuću (u koju će inače ući 20. siječnja) i izaziva nevolje Georgeu W. Bushu, predsjedniku na odlasku.

A da je dobio McCain – svejedno bi morala biti emitirana ta epizoda jer nisu imali pripremljenu drugu; za verziju s McCainom kao pobjednikom nisu imali ni vremena ni sredstava.
- Odlučili smo da ćemo napraviti verziju s Obamom, a ako McCain nekako dobije, e, j... ga, naj... smo."

No, prevelikog straha zbog nepovoljnog ishoda nije bilo; svoju slutnju da će senator iz Illinoisa premoćno pobijediti senatora iz Arizone Parker i Stone provjerili su i – na kladionicama.
- Kome najviše vjerujemo? Tko uvijek zna tko će pobijediti? Otišli smo u Vegas.
Parker je čak uložio i nešto novca na Obaminu pobjedu u listopadu, kad su izgledi još bili nešto mršaviji i prošao mnogo bolje nego da se kladio neposredno prije izbora, kad je koeficijent već bio -800, koliko su kladionice nudile i na ishod utakmice američkog nogometa između Tennessee Titansa (neporaženih ove sezone) i Detroit Lionsa (koji nemaju nijednu pobjedu).

No, nakon što je odahnuo zbog Obamine pobjede, Parkera je ipak čekala besana noć – epizoda još nije bila gotova. Morali su nacrtati govornicu istovjetnu onoj za kojom je Obama održao svoj pobjednički govor i snimiti dijelove govora da iskoriste stvarni Obamin glas za dijelove govora koji se vide u crtiću. Posao su završili tek u srijedu u prvim jutarnjim satima – tri sata kasnije od dosad najtješnjeg roka.

(M.F.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije