Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ciklusu Lisinski subotom nastupio sjajan komorni sastav The Philharmonics

Kad usred Brahmsova plesa uleti "Evo banke, Cigane moj..."

philharmonics
22.12.2013.
u 17:41

Četvorica bečkih i jedan berlinski filharmoničar, te dvojica fantastične braće Jánoška čine ansambl koji je oduševio pun Lisinski

Nijedan od bečkih filharmoničara koji su u subotu svirali u Lisinskom ove Nove godine neće biti u Musikvereinu.

Violinist Tibor Kováč, violist Thilo Fechner, kontrabasist Ödön Rácz i klarinetist Daniel Ottensamer dobili su ispričnice da bi na Silvestrovo nastupili u Konzerthausu gdje će biti urnebesno kao i u Lisinskom uz vrckave aranžmane u kojima su duhovito spojeni J. Strauss, Kreisler, Saint Saëns,  Šostakovič, Piazzola, Chick Corea, Django Reinhardt i Jerry Bock.

U sastavu sviraju i violončelist Berlinske filharmonije Stephan Koncz te fantastična braća Jánoška: violinist Roman i sjajni pijanist i aranžer František po čijoj smo svirci upamtili i posljednji nastup ansambla Robija Lakatoša u Lisinsk

Miješajući Schrammelmusik, klezmere, jazz i cigansku muziku ovi Filharmoničari ekstrakt čiste zabave znaju izvući i iz Mahlera, a da ne govorimo o Brahmsu u čiji ples odlično ulijeće ona dobro nam poznata “Evo banke, Cigane moj...”. Čista uživancija!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije