Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONCERT

Josipović pomogao nabavu klavira kakav ima Royal Albert Hall

Klavir
Hrvoje Jelavić/Pixell
06.05.2010.
u 22:10

Predsjednik Josipović slučajno je doznao da Šibenik nema klavir. Novac je skupio Institut glazbene industrije. Mrvica je na starom klaviru svirao od devete godine, a ovo je bio koncert za Ivu Bralić.

HNK Šibenik napokon je dobio novi koncertni klavir i to zahvaljujući predsjedniku Ivi Josipoviću. Prvi na novom glasoviru marke Yamaha, vrijednom 50 tisuća eura, jučer je zasvirao Maksim Mrvica, jedan od najboljih svjetskih pijanista. Šibenski virtuoz prezentirao je svoj poznati klasični i crossover repertoar.

Susret na kavi

- Dobili smo klavir, ali i nezaboravan koncert. Sve se to odigralo slučajno, na kavi... U predsjedničkoj kampanji Ivo Josipović je u neformalnom razgovoru doznao da Šibenčani imaju 30 godina star i dotrajao glasovir. I eto, danas imamo novi koncertni klavir, isti kao onaj na kojem je Oliver Dragojević svirao u Royal Albert Hallu u Londonu - kazao je Dragan Zlatović, ravnatelj kazališta.

Tvrdi da su s novim klavirom šibenski glazbenici i njihovi gosti mirni sljedećih 50 godina. Sponzore za kupnju instrumenta na inicijativu predsjednika pronašao je Institut glazbene industrije, a Ivo Josipović je krenuo i na koncert.

- U društvu Maksima Mrvice nerado sjedam za klavir. Uskoro ćemo se ponovno sresti u Šangaju gdje će u okviru hrvatskih dana na Expou imati koncert. On je na Dalekom istoku megazvijezda, u što sam se imao prilike i osobno uvjeriti - rekao je Ivo Josipović.

Svi su kupili karte

Prihod od ovog humanitarnog spektakla, za koji su svi (uključujući i predsjednika) kupili karte po 150 kuna namijenjen je liječenju osmogodišnje Ive Bralić iz Ražina, djevojčice kojoj je početkom godine dijagnosticiran težak tumor mozga.

- Rado darujem koncerte Šibeniku. Upravo u ovom kazalištu na starom klaviru sviram od svoje devete godine, stoga sam posebno sretan što sam prvi zasvirao na novom klaviru - kazao je Maksim Mrvica.

Ključne riječi

Komentara 8

ST
Stjepan
22:19 06.05.2010.

Bravo Predsjednik, kulturom se osvaja!

PA
pajapatka
22:40 06.05.2010.

Svaka čast predsjedniku Josipoviću što je potaknuo nabaku novog klavira za šibenski HNK. Pohvale i za pomoć oboljeloj djevojčici. Potrebno je napomenuti da u Hrvatskoj ima još puno \"Šibenika\" koji vape za koncertnim klavirima. Međutim, ne mogu da nedam kritikuitiku na izbor pijaniste koji je inaugurirao instrument. Naime, kada već tol\'ko držimo do kulture ima u Hrvatskoj i u Dalmaciji renomiranijih klavirista koji bi zaslužili da prvi put zasviraju na novom instrumentu. No, zašto kada je kako novinarka Antonija Mrša kaže: \" Jedan od najboljih svjetskih pijanista\" krstio novi klavir. Moram priznati da me ćudi da je predsjednik pristao da nastupi Maksim Mrvica kao osoba koja se ne bavi kulturom i umjetnošću. Ono ćime se Maksim Mrvica prvenstveno bavi može biti dobar biznis, može poslužiti promociji hrvatske-slažem se......ali to nije umjetnost. Od svega me najviše nasmijala izjava ravnatelja šibenskog kazališta gosp. Dragana Zlatovića \" Imamo isti klavir na kojem je Oliver Dragojević svirao u Royal Albert Hallu u Londonu\". Ma za krepat......ma triba se sjetit nešto takvo izreć ..........direktore.

KU
kukuriku
23:37 06.05.2010.

ma Josipovic´se uplasíja, da cé mu odpeljati Marsálovog-bilega-Steinwaya sa Vange,..iako je razstiman i oksidira od blizine mora, a cjena bi mogla dosticí i oko 350.000-400.000$$.., zato je bolje dati za Yamahicu 50. 000...!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije