Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
frljićeva provokacija
Povratak na članak

Je li HNK Zagreb devedesetih bio ustaški teatar?

Oliver Frljić prozvao je sve sudionike predstave koju je Sedlar režirao po predlošku Mile Budaka, ministra NDH

Komentari 143

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
10:27 29.10.2014.

Je li to onaj kojeg su potjerali iz Poljske zbog loših predstava?

VL
Avatar alien79
alien79
09:54 29.10.2014.

Frljić dobar redatelj, često odličan???? Prestrašno....

VL
DU
Deleted user
10:37 29.10.2014.

Eto ti ga! Avangarda radničke klase, fokusirana u najdublje probleme naroda i narodnosti, građana i građanki, u zemlji Hrvatica i Hrvata, gura u prvi red feminiziranog bosančića. Ja se nadam, kako će naš svit hrvatski dokučiti koji je naš problem,em, nisu ni tanje šnite kruha, ni besposleno ljudstvo, naš problem je što ne razumijemo zašto nas se šamara. Pa mogli bismo barem pitati dok okrećemo obraze, mislim da to nebi bila grijota.

VL
BE
beli444
10:25 29.10.2014.

još jedan dokaz o prisustvu specijalnog rata koji pripadnici poražene jna, odnosno njeno političko krilo provode nad hrvatima i hrvatskoj državi, naime sdp je ovog lika, kojeg su npr. poljaci odmah otjerali, postavio za intendanta kazališta u rijeci, on ss te pozicije nastavlja specijalni rat i pljuje po hrvatima, pljuje po hrvatskoj namećući joj anatemu fašizma i fašista, moramo se svi mi, domoljubi zapitati zašto smo to dozvolili i kako da je to moguće, lik nam vadi predstavu iz devedeset prve, godine kad je jna ubijala po vukovaru, kad je veselin šljivančanin noseći kapu partizanku i nekima lijepu zvijezdu petokraku ubijao hrvate i sve ostale nesrbe,zašto to radi, on pokušava hrvate i hrvatsku državu proglasiti fašistima i fašističkom državom, a fašiste je naravno dozvoljeno pobiti, on pokušava opravdati zločine koje je počinila jna noseći lepe kape partizanke i zvijezde petokrake, jer što uraditi s fašistima, svatko s imalo mozga domoljubno nastrojen, vidi da je ovo specijalni rat koji nad ovom državom provodi političko krilo jna i što je najgore za naše novce

VL
JO
joso87
10:49 29.10.2014.

Najbolji lijek za likove poput Frljića je da ih se potpuno ignorira. Svaki odgovor na njegove provokacije je njemu hrana od koje živi. Nedavno su ovog ''priznatog redatelja'' glumci i uprava kazališta iz Poljske potjerali kad je pokušao u predstavi optužiti Poljake za antisemitizam, pa pozivam novinare da ga malo pitaju o tome. Inače, nedavno je akademik Slobodan Novak u emisiji ''Pola ure kulture'' dao izvrstan osvrt na lik i djelo dotičnog REDITELJA. Emisiju možete pronaći pod ''Emisije na zahtjev'' na HRT-ovim stranicama, datum je 16.10.2014.

VL
BA
barkod
10:35 29.10.2014.

Ovo je strašno, stvarno ova Vlada te ona minstrica kulture su za ropotarnicu povijesti osobito minstrica. Indendant nacionalne kuće mora biti kulturna i intelektualna osoba "par excellence" a ne ovakve karikature od ličnosti kao što je Frljić.Izgleda da nam jee država u totalnom rasulu kada bira ovakve likove na čelu HNK. Već izbor intendanta za HNK , Zagreb je pokazao u kojem smo velikom intelektualnom glibu a ovo sa Rijekom samo dokazuje mizernost, dekadenciju današnjeg kulturnog trenutka "Lijepe naše". Poslije ovoga ,ministricu kulture te svu tu bulumentu raznih kulturnih i inih vijeća bi trebalo razjuriti i ne dati im da se približe bilo kakovoj značajnjoj kulturnoj ustanovi.

VL
DU
Deleted user
10:18 29.10.2014.

Da danas treba odlucivati izmedju ovkovih ispraznih likova ko Fr(f)ljic i pisca Budaka, pa naravno Budak, sto to ovkovim uvoznom promicatelju juge to ne pase... i za to me zaboli :-)

VL
Avatar dalibor_d
dalibor_d
10:43 29.10.2014.

Pa što hoće ovaj čovjek?

VL
AN
antiantifašist
10:39 29.10.2014.

Richard Wagner, poznati njemački skladatelj klasične glazbe, bio je poznat kao žestoki antisemit. Wagner je bio omiljeni skladtelj Hitlera. Danel Barenboim, židov podrijetlom iz Argentine, dirigent i ravnatelj berlinske filharmonije, prije nekoliko godina u Izrealu je održao koncert skladbi i opera Richarda Wagnera.

VL
DU
Deleted user
10:02 29.10.2014.

Dobro i, što sad? Što hoće ovaj čovjek?

VL
AN
antiantifašist
10:38 29.10.2014.

U Hrvatskoj postoji etnobiznis, a isto tako postoji i biznis sa antifašizmom. Nije uopoće bitno, znali netko pisati, pjevati, režirati, skladati, itd..., dovoljno je da je "antifašist" i taj može sve, odmah ga proglase za velikog umjetnika. Imamo puno antifašisto-biznismena, a jedan od najvećih je Frljić. Sa antifašisto-biznisom se lijepo može sakriti vlastita netalentiranost. U državi u kojoj sve poluge politike, društva i kulture drži "antifašistička" elita (čitaj: čuvari lika i djela jednog diktatora), on glumi nekakvog hrabrog buntovnika. Hm...ako mu je 90-ih kazalište bilo ustaško, zašto je onda 90-ih uopće došao u Hrvatsku u to užasmo ustaško Tuđmanovo gnijezdo? Zašto je onda uopće uzeo putovnicu koju mu je Tuđman dao? Da je on tako principijelni "antifašist", kao što glumi da je, onda bi tada odbio Tuđmanovu pomoć i ne bi uopće dolazio u tu užasnu ustašku državu.

VL
AL
Alkana
11:01 29.10.2014.

I ovog mi svi plaćamo! Postavila ga je vjerojatno ministrica kulture. Malo po malo, morat ćemo svi u progonstvo jer za Hrvate i rodoljube neće biti više mjesta u Hrvatskoj. I zbog toga protestiraju branitelji u Savskoj i zbog takvogog djelovanja pozivaju Matića da se distancira od politike koja na čelu još uvijek nosi petokraku i, kako reče predsjednik, nikada se neće odreći ni petokrake ni partizanštine ni Tita. Pa vi sad opet glasujte za SDP i HNS. Bolje bi bilo da glasate za srpske stranke jer je poturica uvijek gori od Turčina!

VL
ZH
zag.holding@mafija
09:56 29.10.2014.

prijedlog za vladu,znam kako cemo napunit proracun,prodajte rijeku i istu italiji,ma ne morate ni prodati poklonit ih talijanima

VL
Avatar nula
nula
11:24 29.10.2014.

Frljicu , zasto ovo nisi rekao pocetkom 90-ih ?

VL
Avatar nefili1010
nefili1010
11:24 29.10.2014.

Htjeli mi to priznati ili ne,činjenice govore da je vrhuška bivše nam države odradila posao besprijekorno,ubacili su se u najutjecajnije pore društva i dok je Franjo bio živ bili su spavači...nakon opijenosti pobjedom nad srbo četnicima,aktivacija je počela,počeli se miševi budit i održali nam lekciju u drugom ratu,puno softiciraniji nego onaj slavni državotvorni..društveno,kulturološki su nas podrivali i pobjeđuju jbt,po pravom Sorosovom receptu od raznih udruga za ljudska prava početkom 2000-ih,sada kad su na izmaku snaga aktivirali su i ona jajašca koja su polegli da nastave posao

VL
Avatar man_cro
man_cro
11:22 29.10.2014.

"šuti se o svim onim gay osobama koje su s puškom u ruci branile pravo na baš taj Dan nezavisnosti." Kaj se s ovim htjelo reći?

VL
Avatar fijolica
fijolica
11:25 29.10.2014.

"... šuti se o svim onim gay osobama koje su s puškom u ruci ...". Što, sad bi trebalo pobrojati koliko je bilo branitelja očeva, majki, vodoinstalatera, profesora matematike itd., a na poseban pijedestal staviti "one gay osobe"? Pa oni su stvarno frustrirani kad stalno pokušavaju nešto dokazati ističući kako su ovjde ili ondje sudjelovali, eto, baš oni nasuprot svima drugima. Na taj se način oni sami izoliraju. Zar je zaista presudno što je među braniteljima bilo i njih? Ako su se pošteno borili iz ljubavi prema Domovini, živo mi se fućka jesu li gay ili nisu. Kakve to pak veze ima s obranom Lijepe Naše? Očekuju li da bi trebali imati veća prava od ostalih branitelja? Zašto???

VL
JU
jujo
10:36 29.10.2014.

Dali je taj covjek poludio ili zivi on u drugom svijetu ???????????????

VL
MP
mpera7
10:21 29.10.2014.

Tek sad vidim da je on neki ravnatelj!!! Jel ovo neka zajebancija?

VL
GL
glagoljica
11:57 29.10.2014.

Ajde režiraj predstavu o mučeništvu Grozde Budak koju su rezali dio po dio te fotografirali, a slike pokazivali ocu - Mili Budaku. A oni koji su to činili nagrađeni su lagodnim životom u Zagrebu, u ukradenim stanovima, dobrim mirovinama ii imenima ulica koje i dan danas nose njihovo ime (jedna ulica na Trešnjevci npr).

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.