Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Comic Con Germany 2017

Jače sigurnosne provjere, holivudski glumci i ovacije za kreativni Cosplay

Foto: Andrea Solar
1/6
03.07.2017.
u 17:02

U prostorijama Messe Stuttgart održala se dvodnevna konvencija koja je nadmašila očekivanja organizatora i privukla 50 tisuća posjetitelja

Svijet stripa, filma, televizije, videoigara i anime likova, ovaj vikend ujedinio se u prostorijama Messe Stuttgart gdje se održao drugi po redu Comic Con Germany.

Dvodnevna konvencija nadmašila je očekivanja organizatora i privukla više od 50 tisuća posjetitelja iz cijele Europe pa i svijeta. Organizatori su se pobrinuli za jače mjere sigurnosti na ulazu u sajam, dok je samu manifestaciju otvorio američki glumac Kevin Sorbo, najpoznatiji po ulozi grčkog junaka Herculesa.
Posjetitelji su ove godine uživali u bogatijem programu u većem izložbenom prostoru na dva kata sajma. Brojni su radoznalo prisustvovali radionicama crtanja stripova te panelima nekih od 230 prisutnih crtača stripova. Ilustratorica Rebekah Isaacs tako je objasnila proces crtanja naslovnice stripa „Buffy the Vampire Slayer Season 11“, a gosti su i ove godine stripove mogli kupiti od samih autora. Mlađi dio publike, ponajviše se zadržavao u tematiziranim dijelovima sajma poput Comic Zonea ili Cosplay Kingdoma. U ponudi su bile i posebne ulaznice za photosessione i ograđeni dijelovi dvorane za autograme s holivudskim glumcima. 
„Svaki posjetitelj zadržao se na sajmu gotovo 6 sati, što je neobično dugo za ovu vrstu publike“, kazao je Andreas Wallbillich, glasnogovornik Messe Stuttgart. 

1/16

 

Za atraktivnost manifestacije, iako u nešto manjem broju nego prošle godine, pobrinuli su se holivudski glumci iz Ratova zvijezda, American Gods, Terminatora, DC svemira i mnogi drugi. Ovisno o popularnosti zvijezda, cijene za profesionalne photosessione kretale su se od 20 do 60 eura, a plaćali su se i autogrami. Najveći red za potpis stvorio se kod popularnog glumca Johna Barrowmana (Torchwood), a zanimljivo je bilo vidjeti i zvijezde poput Briana Muira, kreatora kacige Darth Vadera, Valene Kane (Star Wars), Demorea Barnessa, Rickyja Whittlea (American Gods), Erica Robertsa (Batman: The Dark Night), Natalije Cordove-Buckley (Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D), Gustafa Skarksgarda (Vikinzi), Davida Dastmalchiana (Animals), Michaela Biehna (Terminator), Jamesa Morrisona (Space 2063). Selfieji s glumcima bili su strogo zabranjeni, no većina zvijezda umjesto toga zagrlila je i razgovarala s obožavateljima.

Zasigurno jedan od najblistavijih trenutaka konvencije dogodio se u subotu kada je održano Cosplay natjecanje. Šest sudaca, uz vodstvo voditeljice i kostimografkinje Yaye Han ocjenjivalo je ručno izrađene kostime gotovo 20 kandidata. Od patuljaka, vilenjaka, čarobnjaka, zombija i robota pa sve do superjunaka, stotine obožavatelja bodrilo je kandidate u glavnoj dvorani. Višemjesečni trud natjecatelja pri izradi kostima pohvalila je većina sudaca, a najviše ovacije publike primili su kostimi iz Mad Maxa i Ratova zvijezda. 

Gotovo sat vremena glumac Kevin Sorbo (Hercules: The Legendary Journeys, Andromeda) odgovarao je na pitanja fanova i medija te je svojim nedjeljnim nastupom zatvorio drugo izdanje Comic Cona Germany. 
„U Americi svi žele trofej u sportskim natjecanjima. No, ako si loš – loš si i ne treba te se nagraditi samo za sudjelovanje. Trofej zaslužuješ kad si u nečemu zaista dobar. Tako sam odrastao i neuspjesi su mi pomogli da se poboljšam i više radim“, prokomentirao je mentalitet sugrađana. Najavio je da, kao ljubitelj vesterna, planira nekoliko projekata o divljem zapadu te pregovara o suradnji s redateljem Clintom Eastwoodom.  Najveći svjetski sajam stripa i filmske umjetnosti Comic Con, godišnje okuplja na tisuće vjernih obožavatelja iz cijeloga svijeta, a dva dana Stuttgart je odlučno slavio spoj kreativnosti i mašte. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije