Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačka filharmonija

Izvedba kao spektakl i test za orkestar

25.09.2014., Zagreb, KD Vatroslav Lisinski -  Dirigent David Danzmayr i pijanistica Elena Baskirova na probi sa Zagrebackom filharmonijom za koncert otvorenja sezone.   Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
02.10.2014.
u 15:26

Mahlerova Treća simfonija za Plavi ciklus u Lisinskom

Nakon uspješnog otvorenja sezone i gostovanja u Vukovaru prošlog vikenda, Zagrebačka filharmonija ovog petka u Lisinskom otvara svoj Plavi ciklus izvedbom po trajanju najvećeg djela na standardnom simfonijskom repertoaru.

Treća simfonija Gustava Mahlera zbog svoje je zahtjevnosti i kompleksnosti skladateljevo rjeđe izvođeno, ali zato kod publike nimalo manje popularno i omiljeno djelo. Trajanje izvedbe obično premašuje sto minuta, od čega najmanje dvadesetak minuta pripadne zaključnom šestom stavku, jednim od najuzvišenijih i najljepših dosad napisanih polaganih simfonijskih stavaka.

Osim velikog orkestra proširenih dionica, osobito puhačkih, u izvedbi će sudjelovati i Akademski zbor I. G. Kovačića, proslavljeni zagrebački djevojački zbor Zvjezdice te altistica Martina Gojčeta Silić. Osim što je rijedak koncertni spektakl koji se ne smije propustiti, izvedba Mahlerove Treće bit će ujedno i velik ispit kako za orkestar tako i za mladog austrijskog dirigenta Davida Danzmayra (na slici).

>> Filharmonija nije zaboravila ni jubilej Milka Kelemena

>> Publika se zaželjela koncerata i napunila dvoranu Lisinski

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije