Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I-cure U ZKM

Ironični Dimchev vraća se na Queer Zagreb

ivo dimchev
zkm
13.03.2015.
u 15:40

Bugarski umjetnik vrlo je čest gost u našem gradu, gdje ga od samih početaka dovodi produkcija Domino

U Zagrebačkom kazalištu mladih večeras u 20 sati u organizaciji produkcije Domino nastupa Ivo Dimchev, svestrani bugarski performer koji je obilježio nekoliko sezona Queer Zagreba i njihovih festivala.

U ZKM dolazi s predstavom "I-cure", karakterističnom spoju političkog performansa i autoironičnog, homornog cabareta koji je krajem prošle godine uspješno predstavio na festivalu Queer New York, također u organizaciji zagrebačkog Domina.

– Dimchev u svojoj srži estetikom odgovara svemu što istražujemo i propitujemo, od tema kojima se bavi do igranja s formom umjetničke prisutnosti na sceni. Kao takvog smo prepoznali njegov rad još prije desetak godina i gotovo je svake godine prisutan na nekom od festivala koje produciramo. Riječ je o umjetniku koji ima nevjerojatnu sposobnost vladanja scenom te posjeduje karizmatičnu točnost na sceni. A kombinacija njegove performativnosti, liričnosti i zavidne glasovne mogućnosti omogućuje mu da vješto vodi publiku u svakoj svojoj predstavi do neočekivanih granica povjerenja – rekao nam je umjetnički direktor Queer Zagreb Sezone i voditelj Domina Zvonimir Dobrović obrazlažući zašto itekako ima smisla još jednom dovesti Dimcheva, koji je u međuvremenu postao važna zvijezda međunarodne performerske scene. 

>> Zagrepčani zahtjevnoj publici dovode avangardno kazalište

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije