Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Film

Ivana Bodrožić i Jasmila Žbanić pripremaju film "Hotel Zagorje"

Najveće iznose dobili "Koko i duhovi" tate i sina Kušana te "Noćni brodovi" Igora Mirkovića i Elivisa Bošnjaka
29. listopada 2010. u 16:05 11 komentara 99 prikaza
'bodrozic_nnn_kul_291010'
Foto: ''

Objavljeni su rezultati javnih poziva za sufinanciranje razvoja scenarija i projekata Hrvatskoga audiovizualnog centra. Na listi prioriteta za razvoj scenarija našla su se 23 dugometražna filma, među kojima su najzanimljiviji "Hotel Zagorje" u režiji Jasmile Žbanić po scenariju Ivane Simić Bodrožić, "Poskokova Draga" Rajka Grlića i Ante Tomića te "Osmi povjerenik" Ivana Salaja, prema romanu Renata Baretića. Osim adaptacija književnih uspješnica za odrasle, tu je i nekoliko dječjih romana.

Hana Jušić radi na "Zagonetnom dječaku" Ivana Kušana, Tatjana Ačimović priprema "Anku Brazilijanku" prema noveli Mate Lovraka, a Nada Mihelčić adaptira svojeg "Zelenog psa". Podršku za dokumentarne scenarije dobili su Dana Budisavljević ("Dianina lista"), Ante Kuštre ("Građanin Kerum") i Marko Stanić ("Pronađeni u starosti"), dok je podršku za animirani scenarij dobila samo Vlatka Vorkapić za "Oblak vilu".

Svi su oni dobili po 35.000 kuna za svoj scenaristički rad. Po 175.000 kuna za razvoj projekata u kategoriji dugometražnog igranog filma dobili su Daniel Kušan za "Koka i duhove" te Igor Mirković i Elvis Bošnjak za "Noćne brodove", a 70.000 pripalo je Romani Rožić za film "Ona".

Svi rezultati natječaja dostupni su na ovim adresama:

http://www.havc.hr/userfiles/file/rezultati_razvoj_scenarijia_2010.pdf

http://www.havc.hr/userfiles/file/rezultati_razvoj_projekata_2010.pdf

 

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
  • sbb:

    Upravo sam procitao knjigu, koja me je na par mjesta dovela do suza. Jednom od smjeha a drugi put zbog tuge. Iako se ne radi o ratu nego o posljedicama rata, bio bi izvrstan scenario za jednog Lustiga da snimi film u domovini.

  • zagrebačkitrubadur:

    HOTEL ZAGORJE treba što prije snimiti, dok jojš uvijek postoji Titova politička škola. Bez toga film neće biti autentičan.

  • logos:

    Pajceki iz romana dotične autorice nisu nešto posebno politički orijentirani, tako da je više-manje svejedno tko statira. Ovi možda jedino nebi tražili naknadu , treba popraviti ugled, još kad bi netko od njih glumio župnika ! uuuu...