Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati HAVC-a

Ivana Bodrožić i Jasmila Žbanić pripremaju film "Hotel Zagorje"

'bodrozic_nnn_kul_291010'
''
29.10.2010.
u 16:05

Najveće iznose dobili "Koko i duhovi" tate i sina Kušana te "Noćni brodovi" Igora Mirkovića i Elivisa Bošnjaka

Objavljeni su rezultati javnih poziva za sufinanciranje razvoja scenarija i projekata Hrvatskoga audiovizualnog centra. Na listi prioriteta za razvoj scenarija našla su se 23 dugometražna filma, među kojima su najzanimljiviji "Hotel Zagorje" u režiji Jasmile Žbanić po scenariju Ivane Simić Bodrožić, "Poskokova Draga" Rajka Grlića i Ante Tomića te "Osmi povjerenik" Ivana Salaja, prema romanu Renata Baretića. Osim adaptacija književnih uspješnica za odrasle, tu je i nekoliko dječjih romana.

Hana Jušić radi na "Zagonetnom dječaku" Ivana Kušana, Tatjana Ačimović priprema "Anku Brazilijanku" prema noveli Mate Lovraka, a Nada Mihelčić adaptira svojeg "Zelenog psa". Podršku za dokumentarne scenarije dobili su Dana Budisavljević ("Dianina lista"), Ante Kuštre ("Građanin Kerum") i Marko Stanić ("Pronađeni u starosti"), dok je podršku za animirani scenarij dobila samo Vlatka Vorkapić za "Oblak vilu".

Svi su oni dobili po 35.000 kuna za svoj scenaristički rad. Po 175.000 kuna za razvoj projekata u kategoriji dugometražnog igranog filma dobili su Daniel Kušan za "Koka i duhove" te Igor Mirković i Elvis Bošnjak za "Noćne brodove", a 70.000 pripalo je Romani Rožić za film "Ona".

Svi rezultati natječaja dostupni su na ovim adresama:

http://www.havc.hr/userfiles/file/rezultati_razvoj_scenarijia_2010.pdf

http://www.havc.hr/userfiles/file/rezultati_razvoj_projekata_2010.pdf

 

Komentara 11

SB
sbb
20:44 29.10.2010.

Upravo sam procitao knjigu, koja me je na par mjesta dovela do suza. Jednom od smjeha a drugi put zbog tuge. Iako se ne radi o ratu nego o posljedicama rata, bio bi izvrstan scenario za jednog Lustiga da snimi film u domovini.

ZA
zagrebačkitrubadur
02:53 07.11.2010.

HOTEL ZAGORJE treba što prije snimiti, dok jojš uvijek postoji Titova politička škola. Bez toga film neće biti autentičan.

LO
logos
14:13 05.11.2010.

Pajceki iz romana dotične autorice nisu nešto posebno politički orijentirani, tako da je više-manje svejedno tko statira. Ovi možda jedino nebi tražili naknadu , treba popraviti ugled, još kad bi netko od njih glumio župnika ! uuuu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije