Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati natječaja

Interliberu ni lipe podrške od Ministarstva kulture

10.11.2015., Zagreb -  Svecano otvorenje interlibera, 38. medjunarodnog sajma knjiga i ucila na Zagrebackom Velesajmu. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
02.05.2016.
u 15:28

Među odbijenima su i Frakturina Razotkrivanja, program Besplatne elektroničke knjige...

Književna i nakladnička scena u Hrvatskoj s velikim je iznenađenjem primila vijest da je Ministarstvo kulture odbilo financirati naš najveći književni sajam Interliber, kao i program Besplatne elektroničke knjige, tribinu "Razotkrivanja" koju organizira Fraktura te niz programa Hrvatskog društva pisaca, Hrvatskog centra P.E.N.-a, Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade...

Na rezultatima ovogodišnjeg natječaja dijelu vrlo uglednih programa značajno su smanjena sredstva, pa tako Pulski sajam knjiga umjesto pola milijuna sada raspolaže sa samo 150 tisuća kuna državnog novca, dok je Festivalu svjetske književnosti dotacija pala sa 80 na 50 tisuća kuna.

Komentara 5

AT
Atanazije
10:04 03.05.2016.

Interliber je sajam, nakladnici nekom preskupo plaćaju prostor da bi PRODAVALI knjige, dakle to nije "kulturni događaj". Tak da "krezube" komentare ostavite za svoje najbliže.

LI
liskovaca
09:40 03.05.2016.

Bravo ministre!!!!!

KA
kažemja
09:23 03.05.2016.

Sebeljubnim domoljubima knjige i kultura su na zadnjem mjestu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije