Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Contemplation'

Indijska umjetnica otvara svoju izložbu slika u Zagrebu

izložba slika "Contemplation" indijske umjetnice Ananye Bagchi
Foto: Privatna arhiva
1/6
21.10.2019.
u 14:20

Ananyina prethodna izložba bila je u Colombu, Šri Lanka, i bila je jako dobra primljena.

U utorak, 22. listopada 2019, u Galeriji Kristofora Stankovića, Gradska skupština Grada Zagreba, Ulica svetog Ćirila i Metoda 5, Zagreb, biti će otvorena izložba slika "Contemplation" indijske umjetnice Ananye Bagchi, koja će se moći pogledati i 23. i 24. listopada 2019. od 10.00 do 20.00 sati.

Mnoge se njezine slike temelje na likovima iz hinduističke mitologije poput Radha-Krišne, a prikazuju snažne veze ljubavi i prijateljstva. Neke od njenih slika prikazuju indijske žene koje nose bindi - tradicionalni hinduistički simbol ženstvenosti. Ananyine slike karakteriziraju snažan osjećaj boja, što ih čini izuzetno živopisnim.

Ananya Bagchi rođena je u New Delhiju u Indiji. Završila je dodiplomski i postdiplomski studij iz japanskog jezika i književnosti na Sveučilištu Jawaharlal Nehru u Delhiju.

Kasnije nastavlja karijeru kao učiteljica. Umjetnost je oduvijek bila njezina strast i opsežna putovanja širom Indije i svijeta (zbog očevog i muževog posla) uvelike su utjecali na njezine slike. Te slike uključuju raznolike raznobojne pejzaže i apstraktne portrete. Većina njenih slika koristi srednji akril. Ananyina prethodna izložba bila je u Colombu, Šri Lanka, i bila je jako dobra primljena.

izložba slika "Contemplation" indijske umjetnice Ananye Bagchi
1/5

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije