Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZITIVNO O POP-IKONI

I Vatikan žaluje za Michaelom Jacksonom

29.06.2009.
u 14:35

Kolika je bila popularnost Michaela Jacksona svjedoči i napis o njemu u vatikanskome poluslužbenom dnevniku L'Osservatore Romano.

- Ali, hoće li on stvarno biti mrtav? - pitanje je koje je u naslovu postavio taj vatikanski poluslužbeni dnevni list, a prenosi portal Križ života, dan nakon što je Michael Jackson umro od srčanog udara u Los Angelesu. Vatikanske novine osvrnule su se na život pop-zvijezde i komentirale veliku pozornost koju je u javnosti izazvala njegova nenadana smrt. L'Osservatore Romano započinje priču tvrdnjom da je Michael Jackson, unatoč skandalima, na putu da postane pop-ikona, kao što su postali Elvis Presley i Jimmy Hendrix. Vatikanski dnevnik piše kako je Jackson započeo svoju karijeru kao član grupe Jackson Five koja ga je učinila slavnim i prije samostalne karijere.

U to vrijeme on je još bio crnac i nije započeo s promjenom boje kože koja je s vremenom rezultirala time da više nije bio afroamerički pjevač, piše vatikanski dnevnik i dodaje kako je taj njegov put bio težak, vjerojatno bolno obilježen nekim od njegovih padova koji su se reflektirali i u njegovu umjetničkom izričaju.

Michael Jackson bio je originalan jer je prevladavao granice crnačke glazbe, u kojoj je imao svoje korijene, i ulazio na područje koje je bilo zatvoreno crnačkim umjetnicima, piše L'Osservatore Romano i podsjeća kako je njegov album “Thriller“ najprodavaniji u povijesti, sa 100 milijuna prodanih primjeraka.

Vatikanski dnevnik također napominje da slava Michaela Jacksona nije bila isključivo rezultat njegova pjevanja i plesa, već je veliku pozornost javnosti privukao i zbog pedofilskih skandala. Ipak, mnogi su vijest o njegovoj smrti doživjeli na vrlo emotivan način, zaključuje L'Osservatore Romano u tekstu koji prenosi Križ života.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije