Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U VAŠEM KVARTU

Operni prvaci HNK na Zrinjevcu su večeras počeli s nizom kratkih koncerata za Zagrepčane

Zagreb: Prvi koncert HNK na otvorenom, na Zrinjevcu nastupili Lana Kos i Ljubomir Puškarić
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/7
04.05.2020.
u 22:27

Pozivaju sve građanke i građane Zagreba da pjevaju sa solistima zagrebačke Opere, ali sa sigurne udaljenosti, sa svojih balkona, prozora i terasa. Slučajne prolaznike mole da se pridržavaju mjera zaštite i socijalne distance.

Imali smo puno online programa koje je vidjelo pola milijuna gledatelja, ali ovo nam je svima važnije jer smo prvi put, otkako je kazalište 12. ožujka zatvoreno, izašli van i vidjeli uživo našu publiku – rekla nam je intendantica zagrebačkog HNK Dubravka Vrgoč večeras na Zrinjevcu nakon što su solisti Opere održali prvi javni koncert od uvođenja strogih protupandemijskih mjera.

Nakon pedeset dana socijalne distance i izolacije dvjestotinjak slušatelja raštrkanih ispred zrinjevačkog glazbenog paviljona izgledalo je kao silno mnoštvo. Isto tako, mnogima je u razdraganoj publici kratak koncert od dvadesetak minuta zasigurno je bio svečanost skoro kao odlazak na premijeru.

U iščekivanju povratka u kazališta jednog još uvijek nepoznatog dana u budućnosti, bila je ovo lijepa simbolična gesta, ali i nekoliko trenutaka pravog umjetničkog uživanja uz dvoje vrhunskih opernih umjetnika. Primadona sa svjetskih pozornica Lana Kos, odnedavno solistica HNK, i prvak Opere Ljubomir Puškarić uz klavirsku pratnju Nine Cossetto, uljepšali su ugodnu svibanjsku večer izvedbom pet popularnih brojeva, arija i dueta, iz opera Mozarta, Verdija, Puccinija i Rossinija.

Bio je to početak niza koncerata otvorenom koje će operni solisti i prvaci HNK sljedećih dana održati u još nekoliko zagrebačkih kvartova na otvorenom. Na platou ispred Mamutice u Travnom 6. svibnja će nastupiti Ivana Lazar i Ozren Bilušić, 9. svibnja na malom trgu kod Bookse u Martićevoj ulici pjevat će Valentina Fijačko Kobić i Dubravka Šeparović Mušović, 13. svibnja Ivana Lazar i Davor Radić nastupaju u Vrbanima, u parku kod trgovačkog centra Point, a 16. svibnja Tamara Franetović-Felbinger i Stjepan Franetović u Parku dr. Franje Tuđmana.

Svi koncerti počinju u 20 sati i donose kratke programe probranih opernih i operetnih hitova.

– Ovi koncerti su poklon HNK gradu Zagrebu i nadam se da nakon mjesec i pol dana socijalne distance, ali i užasa potresa, donosimo u grad malo uzbuđenja i pružamo gledateljima neko veselje. Ali, prije svega na ovaj način svojim gledateljima i svim sugrađanima želimo poručiti da dođu u kazalište čim se otvori – zaključila je Vrgoč.

PROGRAM: HNK U VAŠEM KVARTU

4. svibnja u 20 sati
Zrinjevac, paviljon

Lana Kos, sopran
Ljubomir Puškarić, bariton
Nina Cossetto, klavir

6. svibnja u 20 sati
Travno, Mamutica
plato kod KUC Travno (B. Magovca 17)

Ivana Lazar, sopran
Ozren Bilušić, bas bariton
Nina Cossetto, klavir

9. svibnja u 20 sati
Martićeva 14 D kod Bookse

Valentina Fijačko Kobić, sopran
Dubravka Šeparović Mušović, mezzosopran
Helena Borović, klavir

13.svibnja u 20 sati
Vrbani, park kod shopping centra Point
Rudeška cesta 169 A

Ivana Lazar, sopran
Davor Radić, bariton
Vjekoslav Babić, klavir

16. svibnja u 20sati
Park dr. Franje Tuđmana, iza Ministarstva graditeljstva
Republike Austrije 20

Tamara Franetović-Felbinger, sopran
Stjepan Franetović, tenor
Vjekoslav Babić, klavir

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar CarolUI80
CarolUI80
23:08 04.05.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k­i︆s︆­s︆­t­ok︆­.︆­c︆­o︆­m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije