Naslovnica Kultura

Hemingway je godinama ljubio plemkinju Adrianu Ivancich

Još jedno “domaće” ime vezuje se za slavnoga američkog pisca. Riječ je o venecijanskoj plemkinji Adriani Ivancich, koja je velikog šarmera Ernesta upoznala u Italiji te dugi niz godina ljubovala s njim.
29. listopada 2009. u 14:08 0 komentara 5 prikaza
hemingway
Foto: arhiva

Slavni američki pisac nikada “nije bio niti je pio u Hrvatskoj”, ali su zato neke naše sunarodnjakinje bile u njegovoj službi na Kubi – pralja i ljubiteljica mačaka Primorka Ana Car i, kratko, njezina sestra Sonia, koja je zamijenila kineskog kuhara u kući Finca Vigia u kojoj je Papa u to vrijeme nedaleko od Havane živio s četvrtom suprugom Mary Walsh. Ana je ostala u Hemingwayevu domu i kada je pretvoren u muzej, ali se 1976. mentalno razboljela i nije prepoznavala ni bivšu gazdaricu.

Još jedno “domaće” ime vezuje se za slavnog američkog pisca. Riječ je o venecijanskoj plemkinji Adriani Ivancich, koja je velikog šarmera Ernesta upoznala u Italiji 1948. te dugi niz godina ljubovala s njim. Prema nekim izvorima, potječe s Visa, a prema drugima, s Lošinja. Po njoj je oblikovan lik Renate u Hemingwayevu romanu “Preko rijeke u šumu!” I sama je napisala knjigu “La torre bianca” o vezi s piscem po kojoj je najavljivan film “Hemingway for Cuba” s Kurtom Russellom. Ovu zanimljivu priču donosi najnovija Sušačka revija iz pera Saše Dmitrovića.

Sigurnost na hrvatskim cestama
OSIGURANJE
Sigurnost na hrvatskim cestama

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.