Naslovnica Kultura

Hemingway je godinama ljubio plemkinju Adrianu Ivancich

Još jedno “domaće” ime vezuje se za slavnoga američkog pisca. Riječ je o venecijanskoj plemkinji Adriani Ivancich, koja je velikog šarmera Ernesta upoznala u Italiji te dugi niz godina ljubovala s njim.
29. listopada 2009. u 14:08 0 komentara 4 prikaza
hemingway
Foto: arhiva

Slavni američki pisac nikada “nije bio niti je pio u Hrvatskoj”, ali su zato neke naše sunarodnjakinje bile u njegovoj službi na Kubi – pralja i ljubiteljica mačaka Primorka Ana Car i, kratko, njezina sestra Sonia, koja je zamijenila kineskog kuhara u kući Finca Vigia u kojoj je Papa u to vrijeme nedaleko od Havane živio s četvrtom suprugom Mary Walsh. Ana je ostala u Hemingwayevu domu i kada je pretvoren u muzej, ali se 1976. mentalno razboljela i nije prepoznavala ni bivšu gazdaricu.

Još jedno “domaće” ime vezuje se za slavnog američkog pisca. Riječ je o venecijanskoj plemkinji Adriani Ivancich, koja je velikog šarmera Ernesta upoznala u Italiji 1948. te dugi niz godina ljubovala s njim. Prema nekim izvorima, potječe s Visa, a prema drugima, s Lošinja. Po njoj je oblikovan lik Renate u Hemingwayevu romanu “Preko rijeke u šumu!” I sama je napisala knjigu “La torre bianca” o vezi s piscem po kojoj je najavljivan film “Hemingway for Cuba” s Kurtom Russellom. Ovu zanimljivu priču donosi najnovija Sušačka revija iz pera Saše Dmitrovića.

Mala škola financija
Edukativni projekt
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.