Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radišni akademici

HAZU je zadržala staloženost u ovom zaoštrenom vremenu

zvonko kusić
žarko bašić/pixsell
05.03.2013.
u 14:43

U ovom zaoštrenom vremenu, HAZU je zadržala mir i staloženost, istaknuo je predsjednik Akademije Zvonko Kusić. Rekao je da je u 2012. godini održano više od 300 događanja.

Čak 302 događaja organizirala je 2012. godine Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti. Objavila je 102 publikacije i upriličila 79 skupova, savjetovanja i okruglih stolova o aktualnim problemima hrvatskog društva.

_ U vremenu društvenih zaoštrenosti, zadržali smo mir i staloženost _ istaknuo je predsjednik HAZU Zvonko Kusić na tradicionalnom susretu s novinarima. Nabrajajući Akademijine aktivnosti, Kusić je istaknuo da je premijer Zoran Milanović prilikom posjeta sada već umirovljenom papi Benediktu XVI na poklon nosio Strossmayerov Časoslov koji je objavio HAZU. Kusić se pohvalio i Otvorenim vratima Akademije koja su privukla sedam tisuća posjetitelja, od čega je tri tisuće posjetilo Akademijinu palaču na Zrinjevcu. Najavljeni su i brojni nadolazeći skupovi Akademije koja je pozdravila oslobađanje generala Markača i Gotovine, ali i pozvala na referendumsko da za ulazak u Europsku uniju. Tu je tako svibanjski skup o potpunoj zbrci u hrvatskoj zakonskoj terminologiji.

Ključne riječi

Komentara 1

EN
EndemskaVrsta
21:53 07.03.2013.

Ovakva HAZU najnepotrebnija je, po odnosu troška i plodova i najskuplja, 'nacionalna ustanova' u zemlji! Čime je to na zaboga pridonijela razvoju države i nacije na bilo kojem području, sve od osamdesetih - kad su vrli akademici, nasuprot njihovim kolegama u istočnoj Europi, prespavali slom komunizma i nužnost određenja u dramatično novim okolnostima - do danas, kad nema odgovora ni na jedan aspekt razorne krize koja doslovce prijeti nestankom hrvatskog naroda i gašenjem krvlju plaćene neovisnosti? Uostalom, zar HAZU nije izmjerila samu sebe primanjem u svoje redove jednoga nesvršenog učenika trgovačke škole, mitomana i veleizdajnika koji je 'hrvatski san' pretvorio u leno '200 obitelji'? A što se tiče 'otvorenih vrata' - i treba ih otvoriti, ali i istjerati štakore i parazite, jer su oni jamstvo jalovosti 'akademije' kako god se zvala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije