Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nada i ohrabrenje

Glazbenici Zagrebačke filharmonije od kuće snimili pjesmu za Zagreb

'29.03.2011.Zagreb-U koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog odrzan je dobrotvorni koncert- Koncert za zivot na kojem je Zagrebacka filharmonija izvela Carminu Buranu.  Photo: Davor Visnjic/PIXSELL'
Foto: 'Davor Visnjic/PIXSELL'
30.03.2020.
u 12:33

Članovi orkestra Zagrebačke filharmonije snimili iz svojih domova skladbu "Moj Zagreb tak imam te rad“ kako bi, uz poruku "s ljubavlju i glazbom izaći ćemo jači", nakon nedavnog potresa pružili podršku svim stanovnicima Zagreba.

Iz Zagrebačke filharmonije kažu kako su u ovim teškim trenucima odlučili odgovoriti onako kako najbolje znaju - glazbom te svome Gradu pokloniti tu pjesmu u znak nade i ohrabrenja.

Stoga su u neformalnom izdanju iz svojih dnevnih boravaka, spavaćih i dječjih soba, kuhinja, hodnika, neki i sa, u potresu oštećenim, zidovima u pozadini, odsvirali skladbu i snimili se kako je izvode.

Autor glazbe i teksta je Drago Brahm, dok je orkestralni aranžman napravio član Zagrebačke fiharmonije, Dubravko Palanović. Zvuk je miksao i masterirao Bernard Mihalić, a video je uredio Igor Ferde.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije