Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TELEVIZIJA U subotu obračun Stipe Drviša i Stephana Lupina realityju Nove TV donio najveću gledanost

Farma gledanija od Busha

07.04.2008.
u 17:56

Subotnja emisija Nove TV "Farma +" s gledanošću od 20,8 posto bila je najgledanija emisija toga dana, uspješnija čak i od svih informativnih emisija koje su izvještavale o govoru Georgea Busha na Markovu trgu i njegovu odlasku iz Hrvatske, uključujući i teško nadmašivi HTV-ov "Dnevnik" (20,2 posto)!

Dani za "Farmu"
Prethodni obračun šakama, diskvalifikacija Stephana Lupina i Stipe Drviša iz reality showa Nove TV te njihova najnovija objašnjenja zašto se sukob dogodio i njihovo naknadno međusobno vrijeđanje iza sebe je ostavilo i HTV-ov glazbeni show "Zvijezde pjevaju" (19,8 posto) i sve večernje filmove, serije i emisije na preostalim TV-kanalima ("Vraćanje duga" 6,2%, "Dva tjedna za ljubav" 6,3%, "Hrvatski top model by Tatjana Jurić" 9,3%). I film "Slučajni špijun", koji se na Novoj TV emitirao prije "Farme", bio je u istom rangu s prikupljenih 7,7 posto gledanosti.

Pogledaju li se i također neslužbeni podaci gledanosti u petak, može se vidjeti kako i taj dan u bogatoj programskoj ponudi svih triju domaćih televizija nakon 20 sati  "Farma" nije bila dokučiva.

Dok je to tjedno izdanje u kojem je zbog ispadanja jednog natjecatelja bilo i šaketanja, privuklo 17,1 posto znatiželjnih, filmovi i serije konkurencije imali su znatno manji uspjeh (HTV-ovi "Michael Palin" 9,5%, "Dobre namjere" 6,6% i "Ali" 4,4% te RTL-ova "Sahara" 9,1%).
Nadmašiti "Farmu", uspjelo je tek HTV-ovu "Dnevniku", koji je pak u petak (kad je Bush i stigao u posjet Hrvatskoj) gledalo zavidnih 25,1 posto publike.

Specijalke o Bushu
A prosječna gledanost izvanrednih duljih prijepodnevnih i poslijepodnevnih emisija posvećenih boravku američkog predsjednika u nas, pokazuje da je ta tema u dva dana HTV-ovu ekranu privlačila oko 10 posto gledatelja, dok ih je pred ekranom Nove TV bilo upola manje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije