Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOKUKINO KIC

Desperados u crnohumornoj misiji pretvaranja rodnog sela u punk meku

živan pravi punk festival scena iz filma
Foto: Dokukino KIC arhiva
20.04.2015.
u 14:45

Glavonić kroz Živanov lik govori o sukobu realnosti i ideala, kontrastu ruralnog i urbanog te o položaju psihički bolesnih osoba

        U Dokukinu KIC premijerno je prikazan “Živan pravi punk festival” mladog srpskog redatelja Ognjena Glavonića, koji je u petak prisustvovao prvoj zagrebačkoj projekciji svog filma. U razgovoru s moderatorom Igorom Bezinovićem pred publikom govorio je o turbulentnom odnosu sa Živanom Pujićem, autsajderom koji već godinama uporno organizira punk festival u svojem rodnom selu Tomaševcu, ignorirajući činjenicu da je njegov projekt od prvog dana osuđen na propast – djelomično zbog nerazumijevanja lokalne zajednice, a dijelom i zbog Živanova dječje kaotičnog karaktera, koji ga onemogućava u bilo kakvom sustavnijem pristupu realizaciji vlastitih ideja.

U formatu dokumentarne komedije Glavonić kroz Živanov lik govori o sukobu realnosti i ideala, kontrastu ruralnog i urbanog te o položaju psihički bolesnih osoba, u našoj sredini često pretvorenih u lokalne redikule.I sam film na trenutke prelazi granicu ismijavanja glavnog lika, no svojom ukupnošću pak uspijeva izazvati empatiju, pa i simpatiju prema desperadosu čiju priču pripovijeda. Osim u regiji, “Živan pravi punk festival” prikazan je na uglednim međunarodnim festivalima Cinéma du Réel i Rotterdam IFF.

>> Što se dogodilo s ikonom punk feminizma?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije