Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BALETNI SPEKTAKL

Denis Matvienko pleše ‘Velikog Gatsbyja’

28.09.2017.
u 11:02

Arena te večeri postaje spektakularna scena za četiri tisuće posjetitelja po kojima će "novac" iz ludih 20-ih doslovno padati s neba

Zagrebački ljubitelji baleta zaista imaju razloga za zadovoljstvo. U utorak i srijedu 3. i 4. listopada u HNK Zagreb na programu je gala koncert Roberta Bollea, a već 14. listopada Arena Zagreb bit će pozornica baletnog spektakla koji je do sada vidjelo više od 70 tisuća ljudi.

U Zagreb, naime, stiže balet “Veliki Gatsby” u kojem naslovnu ulogu pleše Denis Matvienko, nacionalni baletni prvak Marijinskog teatra u Sankt Peterburgu, ravnatelj baleta ruskog Nacionalnog kazališta u Novosibirsku i baletna zvijezda svjetskih razmjera.

Modne kampanje za Vogue

Čovjeka kojeg prati glas da može plesati i na ritam kiše već smo imali prilike gledati u Zagrebu. U travnju 2016. godine gostovao je u KD Lisinski s modernom verzijom Shakespearove tragedije „Romeo i Julija“, nazvanom „Radio & Juliet“, djelu koje je koreograf Edward Clug napravio na rock-glazbu kroz 11 pjesama grupe Radiohead.

Matvienko je, uz plesnu partnericu Olgu Tymoshivu, tada potvrdio svoj zvjezdani status o kojem govori i činjenica da si može dopustiti da ne daje intervjue. On će, primjerice, snimiti modnu kampanju za Vogue, ali ga promotivni intervjui uopće ne zanimaju. No, prvim dolaskom u Hrvatsku i Zagreb napravio je iznimku te je za Večernji list razgovarao sa svojim kolegom Azamatom Nabiullinom, prvakom Baleta HNK Zagreb.

Tada je, govoreći o naporima svoje profesije, među ostalim rekao:

– Fizičko je opterećenje plesača ekstremno. Ljudsko tijelo nije stvoreno za opterećenja koja balet pred njega stavlja, ali kada tijelo to svlada, nastaje spektakl. No, stradavaju naši zglobovi i ligamenti koji nose teret za koji nisu stvoreni – te je objasnio i kako je nastala njegova najteža ozljeda.

– Liječnici nisu vidjeli puknuće kosti u listu moje noge, a ja sam nastavio plesati i na kraju završio na teškoj operaciji. Na sreću, operirao me kirurg koji radi s profesionalnim nogometašima i koji je upoznat s ovakvim profesionalnim ozljedama. Oporavio sam se za nekoliko mjeseci i tada su počele su probe za balet “Veliki Gatsby” u kojem plešem glavnu ulogu – rekao je tada.

Samo 4 tisuće gledatelja

Kultni roman F. Scotta Fitzgeralda u balet je pretvorio koreograf Dwight Rhoden, jedan od najtraženijih suvremenih koreografa koji je do sada surađivao s nizom poznatih svjetskih umjetnika poput Princea, Lennyja Kravitza, U2, Patricka Swayzea… On je ujedno i redatelj ovog spektakla koji publiku vraća u lude 20-e godine 20. stoljeća. Zagrebačka Arena za potrebe ovog baleta postaje senzacionalna pozornica pred kojom sjedi četiri tisuće gledatelja, a show je koncipiran tako da i po njima “novac” pada s neba.

Ulaznice za ovaj baletni spektakl već su u prodaji i mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima sustava Eventim te online na www.eventim.hr.
Cijene su od 180 do 450 kuna.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije