Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura

Darujemo vam hit knjigu "Posljednji papa"

Što se doista dogodilo tijekom kratkog pontifikata Ivana Pavla I.? Jedna je britanska novinarka dobila priliku pokušati otkriti
11. listopada 2009. u 18:17 3 komentara 47 prikaza
posljednji papa

Priča knjige "Posljednji papa" počinje na dan smrti pape Ivana Pavla I., 29. rujna 1978. Papa koji je na čelu katoličke crkve bio tek 33 dana umro je od srčanog udara. Naslijedio ga je papa Ivan Pavao II.

Punih 28 godina kasnije, 2006., jedna britanska novinarka u svom stanu nalazi omotnicu s neobičnim dokumentima - popisom i mena i šifriranim porukama. Od tada je njezin život u opasnosti, a u njega se upliću beskrupulozni crkveni poglavari, korumpirani političari i razni plaćenici.

Došao je i trenutak istine: što se doista dogodilo tijekom kratkog pontifikata Ivana Pavla I.?

Večernji list vam poklanja dvije knjige Luisa Miguela Rochae, "Posljednji papa" u izdanju Naklade Ljevak. Dobitnici knjige ovoga su puta Dajana Dugonjevac iz Vinkovaca i Tajana Borovac Šinko iz Nove Rače. Čestitamo sretnim dobitnicama a svima ostalima više sreće želimo već u idućoj nagradnjači.

Ilustracija
Mjesečna plaća
Bolovanje za koronavirus: Koliku naknadu možete dobiti za mjesec u karanteni ili izolaciji
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
  • Agramer198:

    aha kvaliteta a la Dan Brown. Thnx but I will pass on this one ...

  • Adriano:

    Dajte pametnih naslova ljudima a ne literature senzacionalistickih obecanja. Molim vas ne zaglupljujte ljude.

  • Sinatra:

    još jedan roman koji unosi zabunu ... Brown -spin off. Nevjerovatno je što su sve ljudi spremni napisati i uobličiti u roman da bi zaradili. Sve dovode u pitanje i na sve pljucaju bez imalo argumenata. No, suditi će im Bog...