Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oštra kritika

Coelho napao klasik Jamesa Joycea: Uliks je budalaština

'kultura...zagreb...08.11.2005. hotel esplanada, paolo coelho foto: goran stanzl'
Goran Stanzl/PIXSELL
06.08.2012.
u 19:53

Uliks Jamesa Joycea čisti je stil. Tu nema ničega. Ogoljen, Uliks je budalaština, objasnio je Coelho

Jedan od najpopularnijih pisaca današnjice Paulo Coelho napao je Uliks, modernistički klasik Jamesa Joycea iz 1922. godine, navodeći ga kao primjer lošeg formalizma, prenosi Guardian.

Coelho je, objašnjavajući u razgovoru za brazilske novine Folha de S. Paulo razloge svoje popularnosti, rekao da je on moderan pisac unatoč onome što kažu kritičari, no to ne znači da su njegova djela eksperimentalna.

– Ja sam moderan zato što činim da teško izgleda lako i tako mogu komunicirati s cijelim svijetom – objasnio je Coelho. On smatra da suvremeni pisci formu pretpostavljaju sadržaju i žele samo impresionirati druge pisce.

– Jedna je od knjiga koje su izazvale veliku štetu i Uliks Jamesa Joycea koja je čisti stil. Tu nema ničega. Ogoljen, Uliks je budalaština – smatra Coelho.

Ključne riječi

Komentara 5

DI
duncan_idaho
09:37 07.08.2012.

Da, kaže pisac "alkemičara", nekad najpopularnije knjige među manekenkama i nogometašima

MA
marinaaniram
13:15 07.08.2012.

Kakvu kvalitetu moze imati pisac koji zeli biti popularan pod svaku cijenu? Prodaje jeftinu zivotnu filozofiju pod veliku mudrost i dobro na tome zaradjuje. Ali odakle tom majmunu pravo da kritizira knjizevnost, bas kao sto je netko rekao ajmo sad pitat ekipu iz big brothera sto misle o modernoj knjizevnosti i kako im se svidja sadrzaj, mozda da ga prilagodimo njima da lakse razumiju.

Avatar billybull
billybull
21:20 06.08.2012.

je...i tony cetinski je izjavio da lady gaga nezna pjevati....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije