Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Libertas

Četiri kandidata za Oscara premijerno dolaze u Dubrovnik

'libertas_nnn_kul_050411'
''
05.04.2011.
u 15:45

Ovogodišnja zemlja u fokusu Libertasa je Slovačka, a u programu kratkih filmova suprotstavljaju se Švicarska i Kosovo

Libertas film festival, koji u ponedjeljak počinje u Dubrovniku, objavio je detalje filmskog programa, od ove godine fokusiranog na predstavljanje europskih kandidata za nagradu Oscar.

Među sedam filmova u glavnom programu četiri su premijere, uključujući aktualnog dobitnika Oscara, danski film "U boljem svijetu" redateljice Susanne Bier. Dosad su neviđeni i slovačka "Granica" Jaroslava Vojteka, albanski "Istok, zapad, istok: završni sprint" Gjergja Xhuvanija te švedski "Moj brat Simon" Andreasa Öhmana.

U oskarovskom je programu i portugalski "Umrijeti kao muškarac" u režiji Joãoa Pedra Rodriguesa, koji smo gledali u sklopu Queer MoMenata, zatim austrijska "La Pivellina" Tizze Covi i Rainera Frimmela, prikazana na Motovunu, te domaći "Crnci" Gorana Devića i Zvonimira Jurića, koje bi svaki građanin Hrvatske trebao pogledati.

Ovogodišnja zemlja u fokusu Libertasa je Slovačka, čiji je filmski institut dubrovačkom festivalu ponudio četiri reprezentativna naslova: "Slijepe ljubavi" redatelja Juraja Lehotskýja, film "Spokoj u duši" Vladimíra Balkoa, "Lisice" redateljice Mire Fornay te "Granicu" Jaroslava Vojteka.

Program kratkog filma suprotstavlja recentne kinematografije Kosova i Švicarske, iz koje dolazi i kratki "Na liniji", nominiran za Oscara 2009. godine.

Osim toga, bit će prikazana i selekcija domaćih kratkih filmova koje bira Vanja Vascarac, a na koje Libertas stavlja poseban naglasak kako bi promovirao naše mlade autore. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije