Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKOVI Neizostavan dio nastupa rockera diljem svijeta

Čepovi Leta 3 mačji su kašalj za rockere

15.11.2008.
u 17:43

Bunt, samopromidžba ili samo ludost, ali šokiranje publike skandalima kao da ide u opis posla rock grupa. Ruža u stražnjici, brnjice na spolovilima, pa i kolektivno samoubojstvo nisu bili dostatni tužbe, ali čep u stražnjici prelio je čašu pa su se letovci našli na varaždinskom Prekršajnom sudu.

Protiv njih podnesena je tužba zbog remećenja javnog reda i mira. U čekanju presude, evo još primjera na koje nitko nije reagirao. Dobar želudac trebao je za koncert psihodeličnog, sada pokojnog, Satana Panonskog ili pravim imenom Ivice Čuljka. Rezanje tijela žiletima i razbijenim bocama te prolijevanje golemih količina vlastite krvi bili su neizostavni dio njegova autodestruktivna nastupa.

U prolijevanju krvi nije zaostajala ni grupa Grč, čiji je frontman Zof oskudno odjeven i premazan životinjskom krvlju često, kao davne 1987. godine u Kulušiću, sjekirom masakrirao mrtve životinje. Siniša Vuco sa svojom skupinom Klanje ljudi pokušao je koncert održati na groblju, a ljude “u šali” pozivao na klanje. Pjevač riječke skupine Termiti Predrag Kraljević Kralj volio je na pozornici skinuti sve sa sebe, a ni samoozljeđivanje mu nije bilo strano.

U opatijskoj Kristalnoj dvorani 1979. godine nastupili su s WC školjkom na glavi, a publiku su zasuli perjem. Kada je golotinja u pitanju, apsolutni car je Davor Gobac iz Psihomodo popa. Nije bilo koncerta, a da se oči publike nisu nauživale njegove muškosti. Pokojni je Dino Dvornik mokrio s balkona hotelske sobe tijekom jedne Dore. Popis bi mogao ići i dalje, a dodaju li mu se i verbalni skandali, osim brojnih neutuženih scenskih šokova, onaj s čepom letovaca čini se kao mačji kašalj.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije