Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trash film fest

Čak 54 niskobudžetna trash filma u utrci za Zlatnu motorku

Marko Jurinec/PIXSELL
03.09.2021.
u 17:32

Na 16. Trash Film Festivalu, koji će se u Varaždinu održavati od 8. do 11. rujna, bit će prikazana 54 niskobudžetna filma u konkurenciji za nagradu „Zlatna motorka“, najavili su u petak organizatori festivala iz Udruge Trash.

Ove se godine prijavilo više od 1600 filmova, što dokazuje, tvrde organizatori, da se interes za snimanje takve vrste filmova ne smanjuje. Izabrana 54 filma bit će prikazana u kinu "Gaj" i natjecat će se za „Zlatnu motorku“ u kategorijama akcijskoga, znanstveno-fantastičnoga, borilačkog i horor filma.

O dobitnicima će odlučivati ocjenjivački sud u kojem su književnik, scenarist i novinar Ante Tomić, redateljica dokumentarnih filmova, producentica i snimateljica Irena Ščurić te kazališne redatelj i pisac Dario Harjaček.

Trash Film Festival otvara se u srijedu, 8. rujna postavljanjem nove ploče na varaždinski Walk of Fame u Uskoj ulici, ovoga puta Smiljki Bencet Jagarić, najpoznatijoj po ulozi Regice u "Gruntovčanima".

Osim projekcija filmova, u popratnom programu u četvrtak će se održati tradicionalni filmski kviz koji vodi Mario Kovač, a slijedi stručni skup o temi ovogodišnjega Trash Film Festivala - sapunicama.

O tome jesu li sapunice odmor za mozak, igrokaz s političkom pozadinom ili top izvozni proizvod govorit će redoviti profesor Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba Tomislav Pletenac te Dario Harjaček.

Projekcije filmova nastavljaju se u petak i subotu, a ti dani rezervirani su i za koncerte na otvorenome. Prvog dana to su gosti iz Zagreba, band One Dread, a u subotu varaždinski izvođači, Vrulja i Fakin' Lajsne.

Svi programi Trash Film Festivala u Varaždinu su besplatni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije