Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispraćaj ane karić

'Da je Ana sad tu, rekla bi: Ajme, koliko vas ima'

Ispraćaj Ane Karić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/27
14.10.2014.
u 15:15

Anu Karić došli su ispratiti i Doris Šarić Kukuljica, Ksenija Pajić, Dragan Despot, Urša Raukar, Nina Violić, Barbara Nola, Borko Perić, Mislav Čavajda, ali i Zoran Ferić, Duško Ljuština...

Stotine prijatelja, kolega iz filmskog i kazališnog svijeta, ali i onih koji su je poznavali samo preko njenog umjetničkog rada, danas se oprostilo od Ane Karić, legendarne glumice koja je iznenada preminula prošlog četvrtka, na isti dan kada nas je napustio i njen glumački kolega Boris Buzančić.

Velika u svojoj skromnosti, kakva je oduvijek bila, Ana je još za života zamolila da joj se ne rade pompozni ispraćaji, no dopustila je da njen dugogodišnji suradnik i prijatelj Ivica Buljan održi kratki govor.

– Da je Ana sad tu, rekla bi: "Ajme, koliko vas ima." Jer iako je u karijeri s jednakim žarom igrala i pred tisuću i pred petoro ljudi, najdraže su joj bile male pozornice, pogotovo ona u &TD-u, na čijim je daskama odgojila generacije kazališnih umjetnika – rekao je Buljan, prisjetivši se kako je Ana Karić s rijetkom strpljivošću svake godine iznova prihvaćala angažmane u studentskim produkcijama, pa su upravo uz nju, osim Buljana, svoje redateljske početke imali danas ugledni Bobo Jelčić i Nataša Rajković, Oliver Frljić, te Saša Božić, s kojim je do samog kraja entuzijastično pripremala novu predstavu.

Kratkim videokolažom njezinih najznačajnijih angažmana, među kojima su nezaobilazne i uloge u Teatru u gostima, Buljan nas je podsjetio na svu raskoš glumačke ostavštine Ane Karić, koja je od početka šezdesetih glumila u filmovima legendarnih Ante Babaje, Nikole Tanhofera, Krste Papića, Ante Peterlića, Veljka Bulajića i Zvonimira Berkovića, dok je posljednju filmsku ulogu odigrala prije dvije godine u filmu "Noćni brodovi" Igora Mirkovića. Njen filmski partner Radko Polić u društvu slovenske glumice Milene Zupančić bio je među brojnim ožalošćenima koji su se okupili u velikoj dvorani krematorija na Mirogoju, dugim se aplauzom oprostivši od dive koja nas je tako iznenada napustila.

Anu Karić došli su ispratiti i Doris Šarić Kukuljica, Ksenija Pajić, Dragan Despot, Urša Raukar, Nina Violić, Barbara Nola, Borko Perić, Mislav Čavajda, Duško Ljuština...

Među poduzetnicima i ekonomistima na ispraćaju Ane Karić bio je i predsjednik uprave INE Zoltán Áldott, Atlantic Grupe Emil Tedeschi, saborski zastupnici Martina Dalić, Gordan Jandroković...

>> Ana Karić i Boris Buzančić bili su Dama i Gospodin. Do samog kraja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije