Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jazz festival

Blues i dobar ritam na sceni Rogoz upotpunjavao pljesak

jazz04
16.05.2010.
u 18:10

Festival je otvorio hrvatsko-američki jazz kvartet LeKap, jedan od najboljih na hrvatskoj jazz sceni u sastavu vokalistica Lela Kaplowitz

Dvodnevni međunarodni festival tradicionalnog jazza u Varaždinu unatoč brojnim događanjima i lošem vremenu privukao je iznenađujuće brojnu publiku swinga i bluesa u varaždinsko kazalište. Festival je otvorio hrvatsko-američki jazz kvartet LeKap, jedan od najboljih na hrvatskoj jazz sceni u sastavu vokalistica Lela Kaplowitz, pijanist i orguljaš Joe Kaplowitz te kontrabasist Damjan Grbac i bubnjar Tonći Grabušić. Nastupom na varaždinskom festivalu najavili su i izdanje svog prvijenca “Love me or Leave me”. U stilu swinga nastavio je izvrstan mađarski trio Istvana Gyarfasa uz vokalisticu Myrtill Micheller i violinistu Csaba Deseou.

 

- Večer jazz-swinga bila je za starije i mlađe generacije, a ljubitelji bluesa uživali su u sjajnoj svirci austrijskog sastava “Boring blues band” te u autentičnom crnačkom bluesu koji je svirao Khalif “Wailing” Walter trio - rekao je Mladen Mazur, umjetnički voditelj festivala, dodavši da su unatoč kriznim vremenima zahvaljujući veleposlanstvima, Hrvatsko-austrijskoj kulturnoj zajednici te Austrijskom kulturnom forumu iz Zagreba na festivalu nastupili vrhunski ansambli.

 

Da je to prepoznala publika, potvrdila je gotovo puna koncertna dvorana u kojoj je atmosferu zagrijao austrijski ansambl koji je 1991. osnovao njujorški vokalist i bivši košarkaš Mike Maloy, čiju je ulogu nakon njegove smrti preuzeo sin Ryan Maloy. Amerikanci iz Chicaga, zvijezde festivala, odsvirali su i priredili atmosferu pravoga crnačkog bluesa kakav su svirali Albert i B. B. King. Brojna publika s veseljem se spustila na scenu Rogoz u HNK gdje su na jamsessionu zajedno svirali austrijski i američki bluzeri koje su u dobrom ritmu prekidali samo odobravanje i pljesak. (jm/VLM)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije