Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Terraneo

Bend Nouvelle Vague obradama hitova rasplesao publiku

Nouvelle Vague
pixsell
12.08.2011.
u 13:23

Tisuće okupljenih sat i pol su plesale na akustične bossanova i noir obrade Nouvelle Vaguea. Nakon njih nastupili su danski The Raveonettes

Treća večer festivala Terraneo, koji se održava do subote u napuštenoj šibenskoj vojarni Bribirski knezovi, donijela je zanimljiv nastup The Baseball Projecta. Bend je to koji nosi epitet supergrupe jer iza njega stoje Steve Wynn, lider kultnog Dream Syndicate, Scott McCaughey, nezaobilazni suradnik R.E.M.-a i njihov gitarist Peter Buck, kojeg je u The Baseball Projectu dopalo sviranje basa. Na Terraneu Buck nije nastupio zbog bolesti, no i bez njega koncert The Baseball Projecta donio je dopadljivi bazični rock and roll bez suvišnih dodataka, koji se tekstualno većinom bavi članovima benda omiljenim bejzbolom i američkim ikonama te igre. Odličan dodatak razigranom nastupu bilo je bubnjanje Linde Porter, inače Wynnove supruge, kao i McCaugheyjeva požrtvovnost zbog koje, i nakon što je posrnuo na pozornici, nije prestao svirati gitaru.

East Rodeo, hrvatsko-talijanski bend, u četvrtak je na Terraneu dopao nezahvalan termin u 17.30 sati, kad se po festivalu motalo tek nekoliko stotina posjetitelja, tako da su tisuće kasnije pristiglih propustili jednu od najboljih svirki. Svojedobno su surađivalii s Marcom Ribotom, gitaristom Toma Waitsa, a njihovo prešetavanje od jazza, preko avangarde, alternativnog rocka i kabareta uz virtuoznu svirku i improvizacije olako osvaja na koncertima i one koji to ne bi baš slušali u svojim domovima. Na istoj pozornici kasnije se šetao, propovijedao i razbacivao papire veteran iz Manchestera Mark E. Smith sa svojim The Fallom, iza kojeg stoji gotovo 30 studijskih albuma. Uglavnom naporni mlađoj publici Terranea, The Fall su privukli mnoštvo svojih dugogodišnjih fanova. U četvrtak navečer nastupili su i američki The Thermals, melodiozni punkeri iz SAD-a zaraznih refrena koji su se dobro nadovezali na raniji nastup koprivničkog Overflowa.

Zvijezde večeri bili su francuski Nouvelle Vague. Obrada novovalnih i punk-hitova iz 1980-ih godina objavljenih na tri albuma prometnula ih je u jednu od vodećih mainstream-atrakcija posljednjih godina. Tisuće su okupljenih sat i pol plesale na akustične bossanova i noir obrade Nouvelle Vaguea. Nakon njih nastupili su danski The Raveonettes. Mnogo nabijeniji distorzijom i bukom nego na albumima, nastupili su u tročlanoj postavi i tek "odradili" koncert. Svjetliji trenutak The Raveonettesa bila je izvedba hita Love In A Trashcan.

U četvrtak je završio središnji dio Teranea, koji će se nastavit na dvije manje pozornice s bendovima iz regije i DJ-ovima do subote. Terraneo je zbog izvođača i organizacije Mate Škugora i njegova tima pokazao da spada u među najbolje ljetne festivale u regiji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije