Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Pamtim samo sretne dane"

Art-kino Rijeka travanj otvara premijerom novog Marasovićevog filma

Švenk
03.04.2024.
u 12:20

Nakon premijere novog filma Nevija Marasovića, na programu bit će i humoristična drama Kristoffera Borglija "Scenarij iz snova" s Nicolasom Cageom u glavnoj ulozi te biografska drama "Back to Black" o životu i glazbi legendarne Amy Winehouse

Radnja filma "Pamtim samo sretne dane" prati životnu priču jednog starijeg gospodina, u posljednjoj ulozi velikana slovenskog glumišta Radka Poliča, dok sjedi u restoranu i sluša rasprave ljudi za susjednim stolovima. Restoran predstavlja čekaonicu za drugi svijet, a gosti predstavljaju njega i njegovu užu obitelj tijekom bitnih životnih trenutaka, koji su ga pretvorili u čovjeka kakav je bio na kraju života. 

Na riječkoj premijeri bit će redatelj Nevio Marasović, producentica Nina Petrović te glumci Janko Popović Volarić i Leon Lučev.

Idućeg dana, 3. travnja, na programu je nagrađivana bugarska drama Majka, hrvatska manjinska koprodukcija, a i u njoj je jednu od glavnih uloga odigrao hrvatski glumac Leon Lučev. 

Art-kino od 3. travnja prikazuje novi nastavak serijala Demon Slayer, nazvan "To the Hashira Training". Kako navode iz kina, riječ je o jednoj od najprodavanijih mangi i najprofitabilnijih media franšiza te jednoj od najnagrađivanijih anime serija.

Kvarnerska filmska komisija u novog epizodi "Snimano kod nas", 11. travnja predstavlja film Silvija Mirošničenka "Obalno šetalište". To je opservacijski dokumentarni film koji prikazuje lokalne stanovnike vezane uz šetalište Franza Josefa I od Voloskog do Lovrana. 

Program se u travnju nastavlja otkačenom i zabavnom humorističnom dramom Kristoffera Borglija "Scenarij iz snova" s Nicolasom Cageom u glavnoj ulozi te biografskom dramom "Back to Black" u režiji Sam Taylor-Johnson o životu i glazbi legendarne Amy Winehouse.

Od 18. travnja Art-kino prikazuje novi film redateljice i scenaristice Sofije Coppole "Priscilla", biografsku dramu koja predstavlja dosad neviđenu stranu velikog američkog glazbenog mita Elvisa Presleyja, sa strane njegove životne suputnice Priscille Beaulieu.

Kino će se prisjetiti nedavno umrlog bosanskohercegovačkog pisca, pjesnika i scenarista Abdulaha Sidrana 23. travnja projekcijom prvog igranog filma redatelja Emira Kusturice "Sjećaš li se Dolly Bell?", nagrađenog na Mostri Zlatnim lavom za prvi film, kojem Sidran potpisuje scenarij.

Na kraju travnja u Art-kinu se održava Impulse festival, s projekcijom dokumentarnog filma "Sav taj pank", čija radnja počinje u Rijeci te projekt KIN-O-ZVUK udruga RARE, koja spaja film i glazbu u jednu cjelinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije