Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Genijalni pijanist u Svijetu glazbe

Arkadij Volodos raspametio publiku u Lisinskom

ruski pijanist arkadij volodos
Foto: Branko Hrkač/KDZ
1/3
23.10.2014.
u 00:30

Ruski genij klavira nije ostao dužan, nego je odsvirao čak četiri dodatka, četiri stilom i karakterom različita dragulja pijanističke virtuoznosti i tankoćutne muzikalnosti

Frenetični aplauz i urnebesne ovacije oduševljene publike u punom Lisinskom bile su preksinoć upućene Arkadiju Volodosu, jednog od velikih zvijezda u novoj sezoni ciklusa Svijet glazbe Koncertne direkcije Zagreb.

Ruski genij klavira nije ostao dužan, nego je odsvirao čak četiri dodatka, četiri stilom i karakterom različita dragulja pijanističke virtuoznosti i tankoćutne muzikalnosti. Te su kvalitete obilježile i vrlo ozbiljan i opsežan program zasigurno jednog od najčudesnijih i najizvrsnijih pijanističkih recitala koji su ne samo ove godine, nego ikada bili ponuđeni zagrebačkoj publici.

Volodos je najprije svu svoju strast unio u Schubertovu Sonatu u C-duru (D. 279) te pridruženi joj Allegretto (D. 346) ne mareći za pretjeranu suzdržanost u gestama s kojom većina pijanista pristupa opusu velikog bečkog romantičara. Čudo svoje vrste bila je potom svaka od šest Brahmsovih minijatura iz ciklusa Šest klavirskih komada, op. 118.

Drugi dio koncerta bio je čista pijanistička poezija u spoju sa sviračkim majstorstvom najviše razine u službi profinjene glazbe Roberta Schumanna, najprije u razasutom biserju Dječjih prizora, op. 15, a potom u velikoj trostavačnoj Fantaziji u C-duru, op. 17. 

>> Genijalni pijanist Arkadij Volodos nastupa u Lisinskom 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije