Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koncert

Genijalni pijanist Arkadij Volodos nastupa u Lisinskom

Arkadij Volodos
19.10.2014.
u 13:15

Ruski pijanist Arkadij Volodos u svakom je slučaju jedan od takvih umjetnika, o čemu najbolje svjedoči već i sam popis svjetskih dvorana, kao i orkestara i dirigenata uz koje redovito nastupa

Koncertna direkcija Zagreb svoj najprestižniji pretplatnički ciklus Svijet glazbe otvorila je prošli tjedan koncertom Makedonske filharmonije. Nakon dobrodošlog susreta s još jednim ambicioznim orkestrom iz regije, ciklus se u velikoj dvorani Lisinskog nastavlja u utorak, 21. listopada, jednim od onakvih koncerata zbog kakvih je ciklus Svijet glazbe davno i pokrenut – da bi hrvatskoj publici predstavio umjetnike koji trenutačno spadaju u sam svjetski vrh po svojoj traženosti i zasluženoj slavi.

Ruski pijanist Arkadij Volodos u svakom je slučaju jedan od takvih umjetnika, o čemu najbolje svjedoči već i sam popis svjetskih dvorana, kao i orkestara i dirigenata uz koje redovito nastupa. Volodos pripada onoj vrsti čarobnjaka klavira za koje vam se čini da pomiču granice mogućeg i izvedivog na klavijaturi. O izvanrednom talentu govori i zanimljiva umjetnička biografija. Volodos je, naime, slijedeći primjer svojih roditelja, najprije studirao pjevanje. Nakon toga se zainteresirao i za dirigiranje, a tek s petnaest godina ozbiljno se posvetio i studiju klavira. U Zagreb dolazi i s vrlo opsežnim i ozbiljnim programom antologijskih skladbi trojice velikih njemačkih romantičara: Schuberta, Brahmsa i Schumanna.

>> Sjajna glazba za obračun s krizom, recesijom i depresijom

Komentara 1

Avatar dott980
dott980
14:14 19.10.2014.

pijanist u lisinskom jel' a sta imate za popit?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije